Logo
Одштампајте ову страницу

УСАИД пројекат за конкурентну привреду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

RadionicaaaaaaaUC Davis центар, један од водећих пољопривредних универзитета у САД и свету и Агронет - Центар за образовање и истраживање Пољопривредног факултета у Београду, започели су сарадњу у креирању нових модела едукације за индустрију.

 

Трочлани тим професора US Davis центра из Калифорније је обишао компаније по Србији и упознао се са ситуацијом у прерађивачкој индустрији воћа и поврћа на терену. Након посете компанијама, тим је кроз заједничке радионице са Агронетом вршио припреме за креирање курсева.

 

Циљ сарадње је развој одрживог модела континуиране едукације кроз стварање иновативних сертификационих курсева који би се спроводили на Пољопривредном факултету, за развој кадрова и даље усавршавање у образовању запослених у компанијама.

 

Курсеви ће се креирати на основу потреба индустрије, а тим UC Davisа ће покушати да своја искуства пренесе нашим професорима, наручито када је у питању сарадња са компанијама, избор тема курсева, како се компаније анимирају, шта им све Универзитет нуди, које методе подучавања препоручују и слично.

 

Учесници ће кроз курсеве радити на решавању проблема са којима се срећу у свом раду и развијаће своју ефикасност и продуктивност.  

 

УСАИД Пројекат за конкурентну привреду потписао је Споразум о сарадњи са УS Davis Центром о дугорочној стратешкој сарадњи за унапређење високошколског универзитетског система у прехрамбеној индустрији у Србији.

 

На овај начин Пројекат је помогао отпочињање процеса који ће омогућити да се продуби сарадња између Универзитета и приватног сектора, да се гради међусобно поверење, инвестира у знање и технологију, како би српске компаније постале конкурентније на међународном тржишту.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 април 2019 12:54
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015