Logo
Одштампајте ову страницу

Награда за Преводника у науци и друштвеним променама

Оцените овај чланак
(2 гласова)

fulbrajtttttttУдружење “Фулбрајт и пријатељи” расписало је конкурс за доделу награде Предводник, установљене са циљем афирмације изврсности у развоју науке и истраживања, унапређења струке или професије, као и промоције позитивних друштвених промена.

 

Рок за пријаву је 30. април а награда се додељује за достигнућа у календарској 2018. години.

 

Кандидаткиње и кандидати за награду могу бити појединци из Србије, или изузетно група појединаца уколико деле заслуге за одређено професионално достигнуће.

 

На конкурс своје сараднике могу пријавити научне, стручне или академске институције и центре у Србији, привредна друштва, удружењана регионалном, локалном или националном нивоу, као и појединце и групе појединаца да преузму пријавни формулар и кандидују најизврсније међу нама.

 

Траже се кандидати који су током 2018. реализовали постигнуће које је значајно допринело развоју науке и истраживања, унапређењу струке или професије, као и промоцији позитивних друштвених промена.

 

Основна мерила за доделу награде биће новина и оригиналност достигнућа за науку и истраживање, утицај на развој научно-истраживачке и професионалне делатности, признатост и препознатљивост достигнућа у научно-истраживачкој или професионалној заједници, исказано лидерство, алтруизам, позитиван утицај достигућа на друштво у целини, актуелност и остварљивост промене у професији или друштву коју достигнуће доноси, те у коликој мери оно мотивише друге на деловање и стваралаштво.

 

Награда се састоји од плакете, новчане награде и пригодне публикације, а биће уручена на званичној свечаности коју ће организовати Удружење Фулбрајтових стипендиста Србије.

 

Пријаву у ПДФ формату и пропратну документацију треба доставити на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Непотпуне или неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање. Подносиоци кандидатура биће обавештени електронским путем о учешћу њихове пријаве у конкурсу. Уколико пропратна документација премашује 10МБ, пријавни формулар потребно је послати на наведену адресу, са објашњењем да ће пропратна документација бити послата путем ЊеТрансфер-а, или неког сличног онлајн сервиса за пренос веће количине података.

 

За више детаља о поступку доделе награде погледајте Правилник за доделу награде „Предводник“.

 

Формулар за пријаву можете преузети OВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Ulbright.org.rs

 

 


Последњи пут измењено среда, 24 април 2019 11:26
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015