Logo
Одштампајте ову страницу

Десет идеја за покретање бизниса који ће зарађивати због аутсорсинга

Оцените овај чланак
(1 Глас)

autsorsingcovek45454545Власник сте једне рачуноводствене фирме, међутим у својој компанији немате особу која се бави техничком подршком, немате ни чистачицу која ће повремено почистити столове.Не брините, сада врло лако можете доћи до њих, агажоваћете на пример програмера и потписати уговор са њим.

 

Да, аутсорсинг је нешто што је доживело прави "бум" у последњих неколико година.Иако је реч о премештању послова у земље са квалитетном, али јефтином радном снагом,аутсорсинг ће дефинитивно бити у пуном замаху и у будућности.

 

Аутсорсинг је сарадња једне фирме или институције по уговору са појединцима, фирмама, компанијама које се ангажују за одређену услугу. Он је извршио револуцију у начину на који данас компаније функционишу.

 

Када се први пут почело са аутсорсингом,био је ограничен само на функције са ниским ризиком, као што су обрада платног списка и унос података.Данас компаније које желе да искористе предности, почеле су да аутсорсују поузданим компанијама различите услуге, као што су ИТ, здравствена заштита и услуге истраживања.

 

Последњих година,аутсорсинг је донео доста пословних прилика у државе као што су Индија, Кина, Филипини и Мексико.На пример, Индија има највеће бенефиције од "бума" званог аутсорсинг. Велике ИТ компаније бирају Индију из неколико разлога - вишеструко талентованих људи, доступних ресурса, правовремености и поузданости.

 

А ако сте питате да ли ће аутсорсинг да преживи тест времена, своје бриге можете да оставите по страни јер ће он дефинитивно преживети у будућности.

 

Према предвиђањима, мале компаније и стартапови биће сведоци већег усвајања аутсорсинга како би смањили оперативне неефикасности. Растући трошкови сировина, транспорта и нафте ће бити важан узрок да компаније потраже ауторсинг како би одржали ниске трошкове пословања. Према истим тим предвиђањима, у наредној деценији биће аутсортовано више високококвалитетних пословних функција, аЛатинска Америка и Европа ће постати конкуренти Индији.

 

Ако можда имате амбиције да се ви као појединац или ваша компанија бави послом које би веће компаније могле да аутсорсују, онда ево неколико примера како бисте могли да будете јединствени на тржишту.

 

Маркетинг

 

Многи предузетници знају шта желе и како желе да пласирају своје производе. Постизање тог циља може да буде веома тежак задатак. поготово за нове предузетнике са нимало искуства у маркетингу. Због тога можете почети са малим пословима који ће управо већим компанијама да помогну да тај маркетиншки циљ и остваре. То можете урадити писањем блогова, СЕО стратегија, маркетиншке стратегије.

 

Књиговодство и рачуноводство

 

Ако сте лиценцирани ЦПА, знате рачуноводствене софтвере, многи предузетници би могли да искрористе ваше математичке способности. Ако започнете са тим, мораћете да обрађујете фактуре и платни списак, састављати извештаје о трошковима и много тога другог.

 

Техничка подршка

 

Ако сте експерт за технику који тражи посао за почетак, ово ће вам бити џекпот. Технологија је постала круцијална за многе компаније, да ли је у питању само обичан систем наџора или нешто друго, ваше искуство може да буде драгоцено.

 

Поправке

 

Овај вид аутсорсинга је нешто што вам је чак потребно и код куће. Клима уређаји се све чешће кваре, кровови пропуштају, а лифт заглави. Тако да ово може да буде прилика и за мајсторе.

 

Друштвене мреже

 

Интернет је преузео наш свакодневни живот, друштвене мреже имају посебне маркетиншке способности, али ретко које компаније знају како тачно треба да их употребе како би остварили бенефит. Стога, ако сте "залепљени" за телефон, објављујете на Инстаграм све своје оброке, онда бисте своје знање и умеће могли да искористите за нови бизнис.

 

Екологија

 

Можете чак да покренете и бизнис који се односи на екологију, односно да порадите на томе да компаније имају "еко-френдли" канцеларије.

 

Фотографија

 

Професионалне фотографије углавном се везују за венчања, корпоративне догађаје, породичне портрете и слично. Оне заправо могу да буду прави бизнис који можете да започнете и од куће.

 

ПР фирма

 

У САД постоји мноштво фирми које нуде услуге ПР-а, међутим, посао је постао специјализованији, па тако и потребе односа са јавношћу. Ако је ваша ПР фирма специјализована за одређену категорију привући ће клијенте којима је потребна баш ваша специјалност.

 

Планирање догађаја

 

Да, све више компанија унајмљује друге компаније које раде на организацији неког специјалног догађаја.

 

Производња кутија

 

Сваком производу је потребна кутија за одлагање, а нема свака компанија могућности и да их направи, тако да ово може да буде невероватно иновативно од вас.

 

И ово није све, аутсорсинг доноси прегршт могућности, па тако и да вас унајме компаније којима ћете обављати послове који се баве обезбеђењем, дизајном ентеријера, дизајном логоа или графичким дизајном. Можете унајмити чак и оне који се баве логистиком или регрутацијом.

 

Извор: Телеграф


Последњи пут измењено среда, 03 јул 2019 14:41
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015