Logo
Одштампајте ову страницу

Стартовао програм подршке малим произвођачима хране

Оцените овај чланак
(1 Глас)

JUGSTUBBBBBBПредузетници са југа Србије добили су у оквиру програма „Стижемо са југа“ прилику да унапреде производњу, промоцију и пласман својих производа.

 

У партнерству са Привредном комором Србије и Smart колективом, Coca-Cola систем покренуо је јединствени програм „Стижемо са југа”, којим ће подржати развој пословања малих произвођача хране са југа наше земље. Укупно девет одабраних предузетника ће кроз нову онлине платформу www.stizemosajuga.rs, као и у оквиру каравана у 10 градова Србије директно промовисати и продавати своје производе. Такође, учесници ће добити четворомесечну развојну подршку као и менторску помоћ експерата Coca-Cola система у областима маркетинга, продаје, технологије производње и финансија.

 

"Заједнички интерес је да мали произвођачи унапреде пословање и укључе се у ланце вредности у прехрамбеној индустрији", каже Вељко Јовановић, секретар Удружења за прехрамбену индустрију Привредне коморе Србије.

 

Предузећа која учествују у програму "Стижемо са југа" производе домаће џемове, мармеладе, слатка, ајваре, сушено воће, брашна, зачине и чајеве, и то су: Јастребачка прича (Јастребац), Винарија Статус (Сврљиг), Агро Ирис - Задруга (Шабац), ФИШЕК (Варварин), Organic Tea Serbia (Ниш), Chrono (Лесковац), Раданска РУЖА,(Лебане) ДОО Поло (Чачак), и Нанин рецепт с југа (Врање). Сви они развили су иновативне и квалитетне прехрамбене производе, користили локалне сировине и традиционалне рецептуре, поседују HACCP сетрификат, декларацију и спецификацију производа према правилнику.

 

Представница компаније Coca-Cola HBC Србија Јована Паљић каже да су "сјајна енергија ових вредних људи, њихова посвећеност, приврженост традицији и квалитету, за нас били велика инспирација и мотив да им пружимо подршку. Иако имају изванредан потенцијал, мали предузетници југа Србије свакодневно се сусрећу са бројним изазовима, међу којима је кључан – развој бизниса на дугорочном плану. То нас је заправо и мотивисало да, заједно са нашим партнерима, осмислимо програм који ће омогућити предузећима из локалних средина да стекну нова знања и уграде у своје пословање искуства која ми као компанија имамо и делимо са њима. На тај начин ћемо још једном подржати развој бизниса, тиме свакако и целокупну привреду, баш као што то Coca-Cola чини дуже од пола века у Србији".

 

Програм је представљен и на Земунском кеју, а заинтересовани посетиоци имали су могућност да купе производе учесника у програму по симболичним ценама и подрже локалне произвођаче.

 

Извор: ПКС/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 23 август 2019 14:03
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015