Logo
Одштампајте ову страницу

Позив за учешће у програму Тандем Западни Балкан

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rozenoteeeeeerere343434343Партнери пројекта Тандем Западни Балкан позивају заинтересоване појединце, иницијативе, организације, институције или друштвено ангажована предузећа да се пријаве до 20. септембра 2019. године за учешће у том једногодишњем програму учења кроз рад, који омогућава радницима у култури да започну трајнију регионалну сарадњу на Западном Балкану.

 

Платформа подржава друштвене промене кроз стратешке културне акције и замишљена је као простор за иницијаторе пројеката како би стекли нове вештине, развили иновативне праксе и повезали се са регионалним мрежама.

 

За први круг Тандема Западни Балкан организатори очекују пријаве менаџера у култури, активиста, архитеката или уметника, младих професионалаца повезаних са организацијама цивилног друштва, јавних институција или креативних предузећа. Прихватају пријаве младих покретача у заједницама на локалном нивоу ангажованих у колективима, све до искусних кустоса који раде у музејима.

 

Учесници деле снажан ентузијазам за хоризонталним учењем изван националних граница, сектора, уметничких дисциплина или генерација и проналазе задовољство у повезивању са колегама из региона и инспиративним међународним сусретима.

 

Прикључивањем Тандему Западни Балкан, заинтересовани ће постати део растуће заједнице дубоко ангажованих културних, политичких и друштвених покретача промена које занима да обликују будућност региона у ширем европском контексту.

 

За следећу рунду Тандема Западни Балкан циљ је да се окупе страствени појединци и њихове иновативне иницијативе из различитих сектора и генерација. Траже се учесници чији се креативни рад директно или индиректно бави актуелним регионалним проблемима, узимајући у обзир шири европски контекст.

 

Учесници у Тандему Западни Балкан требало би да буду веома мотивисани да истражују неконвенционалне начине заједничког рада са регионалним партнером кога још увек не познају.

 

Требало би да их занима осмишљавање нових приступа и идеја за културно-друштвени рад који ангажује грађане у осмишљавању нових решења за њихове тренутне и будуће реалности.

 

Могу да се пријаве појединци ангажовани у непрофитним организацијама, јавним институцијама, grass-roots иницијативама, локалним администрацијама, као и кретивним или друштвеним предузећима ангажованим у културним активностима у њиховим заједницама, а налазе се у Албанији, Босни и Херцеговини, Косову, Северној Македонији, Црној Гори и Србији.

 

Највише 24 апликаната и њихових колега позвано је да учествује у Партнерском форуму Тандема Западни Балкан/Тандем Њестерн Балканс Партнер Форум од 12. до 16. новембра 2019. године у Београду, где могу да открију нове прилике за умрежавање и, најважније – свог потенцијалног Тандем партнера.

 

Заједно са новим партнером они се пријављују за комплетан програм са идејом за сарадњу и првим нацртом Тандем партнерства који су замислили. За фазу главног програма, бира се 16 учесника (8 Тандема). Свака од 8 сарадњи добија могућност да борави код своје Тандем партнерске организације у у другој земљи, три пеер-то-пеер састанка за учење и умрежавање, као и финансијску и менторску подршку за осмишљавање идеја за сарадњу.

 

Програм Тандем Западни Балкан основали су Европска културна фондација (ECF) и MitOst 2011. године, а до сада је подржао више од 600 културних организација, локалних администрација и друштвено оријентисаних предузећа из 300 локалних – урбаних и руралних – заједница унутар и изван Европске уније.

 

Детаљи о програму и начину пријављивања налазе се на сајту Центра за културну деконтаминацију, једном од партнера програма Тандем Западни Балкан.

 

Међу партнерима су и Балканска мрежа музеја/Balkan Museum Network (Сарајево, Босна и Херцеговина), Лумбардхи Фоундатион (Призрен, Косово), Јадро (Скопље, Северна Македонија) и Balkans let´s get up Organisation.

 

Извор: Еуроактив


Последњи пут измењено четвртак, 12 септембар 2019 13:15
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015