Logo
Одштампајте ову страницу

Конференција "Како градимо сутра" 25. септембра у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

GRADITELJI3434343У организацији Савета зелене градње Србије, уз подршку Културног центра Београда, 25. септембра у простору центра, одржаће се Конференција "Како градимо сутра", на тему овогодишње кампање мреже националних савета широм света #WGBW2019 и Светске недеље зелене градње #BuildingLife.

 

Културни центар Београда и серијал "Архитектура у контексту" се придружују светској кампањи промоције одрживих принципа градње и подржавајући нацинални члана Савет зелене градње Србије и отварајући свој простор за представљање принципа и добрих пракси из ове области, наводи се у саопштењу.

 

Циљ конференције је да се подигне свест о емисијама ЦО2 из свих фаза животног циклуса зграде, а сазнања треба да буду основ да се подстакну нове праксе и нови начини размишљања како би се радило на смањењу тих емисија. Окретањем ка принципу нет зеро емисија, грађевински сектор може допринети стварању одрживе заједнице и још покренути економски раст.

 

Доба све уочљивијих климатских промена поставља нове изазове већ сада, зато је сада активност у правцу одговорног и одрживог деловња битна како за нас тако и за будуће генерације. Климатске иницијативе, које се покрећу широм света, нам то и потврђују, а иницијатива за декарбонизацију је њихов основ.

 

Трансформације су потребне у свим сегментима грађевинарства, почев од доносиоци одлука, сектора некретнина, производње материјала, пројектовања, извођења, преко одржавања и употребе од стране самих корисника, па све до рушења и рециклаже, односно реупотребе. Зато WorldGBC Светски Савет зелене градње, као носилац кампање, позива све заинтересоване да се, на локалном нивоу, придруже националним Саветима зелене градње широм света и помогну у изградњи боље будућности.

 

Извор: Е-капија


Последњи пут измењено уторак, 24 септембар 2019 12:57
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015