Logo
Одштампајте ову страницу

Србија домаћин прве „Coworking & Coliving конференције Југоисточне Европе“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kovorking1Након Берлина, Париза, Барселоне, Лисабона, Милана, Брисела, Амстердама и Даблина, Београд је коначно доспео на листу домаћина дугоочекиване конференције посвећене савременом светском тренду „coworking & coliving” концепту пословања.

 

Међународна конференција под називом „Coworking & Coliving Conference Southeast Europe” биће одржана од 9. до 11. октобра у Београду (Комбанк дворана) и Мокрину (Мокрин Хaус), а окупиће више од 300 учесника из целог света.

 

„Coworking & coliving“ концепт је савремен облик пословања који мења светску економију. Развија нови облик међуљудских односа, подстиче сарадњу и умрежавање, креативност и размену идеја. Повећава иновације, развија предузетништво, повећава запосленост, развија заједницу отворену за размену идеја, сарадњу и спремност на промене – истакао је Мирослав Мијатов главни организатор конференције и оснивач првог цоњоркинг простора у Србији „Smart Office". Он је овом приликом подсетио и на чињеницу да су coworking простори већ годинама домаћини милионима фриленсера, предузетника и дигиталних номада широм света, а све чешће и појединим корпорацијама које одлучују да усвоје овај концепт, јер проверено подстиче креативност и тимски дух запослених.

 

Од 2005. до данас отворено је више од 15.000 цоњоркинг простора широм света. Србија је временом постала део ове заједнице, а пионир у имплементацији овог концепта био је 2012. године Мирослав Мијатов када је отворио „Smart Office“. Од тада до данас отворено је близу 40 цоњоркинг простора у Србији, а у међувремену је и Иван Бркљач развио и најбољи coworking&coliving простор у Србији „Мокрин Хоусе“, који још називају и „кућа креативних идеја“, место окупљања дигиталних номада који верују да је слобода у модерном начину пословања без граница и на било којој тачки света. Захваљујући оваквој филозофији пословања „Мокрин Хоус“ се нашао и на Форбсовој листи најбољих цоливинг простора на свету за дигиталне номаде.

 

Конференцију организује УПС „Smart Office“ и прва два дана биће одржана у Комбанк дворани. Трећег дана гости из иностранства и Србије програм настављају у „Мокрин Хaусу“ који је уз Coworking асоцијацију Србије суорганизатор овог догађаја. Актуeлне теме попут самозапошљавања, фриленсинга, рада на даљину, дигиталних номада, иновација и стартап-ова биће водеће у бројним панел дискусијама и радионицама. Конференцију је подржало Немачко савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ) кроз Немачко-српску иницијативу за одрживи раст и запошљавање, а значај конференције препознао је и тим платформе „Serbia Creates“ настале на иницијативу Савета за креативне индустрије председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић са циљем пружања подршке постојећим и развијањем системских мера за сектор креативних индустрија и иновација.

 

"Желимо да на овај начин подстичемо свест о битности предузетништва и самозапошљавања. Циљ нам је да глобално ширимо coworking & coliving концепт пословања и умрежавање са светском заједницом, али и да јачамо српску coworking заједницу, размену идеја и добрих примера праксе из целог света и да на тај начин промовишемо Србију као главни хаб креативне индустрије Југоисточне Европе – истакли су организатори и најавили присуство бројних значајних говорника из светске coworking заједнице попут Carstena Foertscha, (Немачка), Mike LaRosa (САД), ), Tobias Kremkau (Немачка), ), Lenneke van Rossum (Холандија), као и многе друге еминентне стручњаке из Србије и света међу којима се налази и седам ТедX говорника: Лазар Џамић, Бранимир Бркљач и Славимир Стојановић из Србије, Matthew Trinetti (САД), Kelsea Crawford (SAD (САД), Betsy Bonnema (САД) и Stéphanie Brisson (Канада).

 

Више о конференцији могуће је пронаћи на званичном сајту конференције www.cccsee.com.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 09 октобар 2019 11:28
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015