Logo
Одштампајте ову страницу

Програм за одрживе бизнисе - пријави се

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SmartAkademija66768Програм за одрживе бизнисе је нови програм Смарт Колектива, намењен развоју предузећа са јаким друштвеним утицајем у Србији и њиховој припреми за импакт инвестиције.

 

Учесници програма ће заједно са тимом искусних бизнис ментора, предузетника и инвеститора током пет месеци програма радити на стратегији бизнис развоја и припреми за импакт инвестиције у земљи и иностранству. Предузећа са највећим потенцијалом за даљи развој пословања и друштвеног утицаја имаће прилику да аплицирају за иновативан финансијски инструмент – бескаматну позајмицу у вредности до 50.000 евра.

 

Програм за одрживе бизнисе је део Смарт Импакт Фонда Фонда за развој одрживе економије који ће у наредних 5 година инвестирати око пола милиона евра у иницијативе и предузећа која доприносе одрживим и позитивним променама у својим заједницама.

 

Пријаве за учешће у програму су отворене до 31. јануара 2020. године до 23.59 часова.

 

Пријавите се за учешће путем онлајн формулара.

 

 

Више информација о програму и смернице за пријављивање можете наћи на ОВОМ линку.

 

 

Више информација о Смарт Импакт Фонду и Програму за одрживе бизнисе потражите на сајту Смарт Импакт Фонд.

 

Стручна подршка за раст предузећа

 

Кроз интензиван програм интерактивних радионица и 1-на-1 менторства, предузећа ће анализирати и унапредити свој бизнис модел, развити финансијске пројекције пословања, извештаје о друштвеном утицају и презентације за домаће и стране импакт инвеститоре.

 

Тим искусних ментора и консултаната

 

Захваљујући искуству од 15 година у подржавању иницијатива и предузећа са јаким друштвеним утицајем, Смарт колектив је развио консултантску и менторску мрежу коју чини више од 30 успешних предузетника, бизнис експерта и инвеститора.

 

Финансијски инструменти скројени за социјална предузећа

 

Прилика да предузећа аплицирају за бескаматну позајмицу у износу до 50.000 ЕУР која је скројена према мери сваког предузећа, тако да истовремено подстиче развој бизниса и друштвеног утицаја.

 

Повезивање са компанијама и приватним сектором

 

Предузећа ће имати прилику да се повежу и развију сарадњу са другим организацијама, предузећима и компанијама у Србији, које послују одговорно према заједници и животној средини.

 

Повезивање са импакт инвеститорима

 

Прилика да се предузећа представе домаћим и страним инвеститорима који улажу у предузећа са друштвеним утицајем. Смарт Колектив је део водећих Европских и светских мрежа које окупљају импакт инвеститоре и организације које подржавају раст и развој економије са друштвеним утицајем.

 

Мерљив друштвени утицај

 

Предузећа ће добити подршку да унапреде мерење и комуницирање свог друштвеног утицаја у складу са међународно признатим методологијама и циљевима одрживог развоја.

 

Коме је намењен програм

 

Програм је намењен микро и малим предузећима, задругама и организацијама из Србије, која послују најмање две године и желе да развију стратегије даљег раста и финансирања свог пословања. Приликом селекције предузећа оцењиваће се одрживост бизниса, позитиван утицај на животну средину и друштво, потенцијал за раст пословања и друштвеног утицаја, као и организациони капацитети предузећа.

 

Фонд за развој одрживе економије је покренуо Смарт колектив уз подршку Пројекта за унапређење оквира за давање, који финансира Америчка агенција за међународни развој – УСАИД, а спроводи Коалиција за доброчинство коју преводи Фондација Ана и Владе Дивац. Коалицију чине Траг Фондација, Фондација Каталист, Смарт Колектив, Српски Филантропски Форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 29 јануар 2020 18:45
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015