Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: Мере за борбу против коронавируса и одржавање пословања

Оцените овај чланак
(2 гласова)

koronvirussssssДом Омладине Београда (ДОБ) и Друштво за Информатику Србије (ДИС) организују трибину под називом „Мере за борбу против епидемије и пандемије од Коронавируса и одржавање континуитета пословања“.

 

Трибина ће се одржати 12. фебруара са почетком у 12 часова у Дому омладине Београда (сала Американа).

 

Гости на трибини ће бити др Предраг Кон, Градски завод за јавно здравље-Београд, др Владимир Брусић, аналитичар великих података у области биоинформатике и Петар Коцовић-Универзитет Унион-Никола Тесла.

 

Светска здравствана организација је категоризовала ниво глобалног сирења зараза на 7 нивоа, од којих је 6 фаза узлазна категорија, а једна силазна. Тренутно је на снази фаза 5 (последњи ниво епидемије), а пандемија још нике проглашена. Али главни талас епидемије на глобалном нивоу, према статистицким кривама, очекујемо у наредних 40 дана. Вакцина ће бити доступна доста касније.

 

На трибини ће бити речи о карактеристикама овог вируса и како се штитити и о мерама и сазнањима Института Батут у сузбијању вируса у нашој земљи.

 

Др Брусић је радио са екипом на универзитету Харвард на вакцини за Свињски грип, па ће објаснити фазе за развој вакцине као и о најновијим вестима из Кине нарочито у развоју вакцина.

 

Петар Коцовић ће дати кратак опис прецедуре којима би компаније требало да реагују на одсутност радне снаге у износима 10%, 20%, 30% и 40%.

 

Трибина је намењена предузећима, образовним установама и појединцима.

 

Улаз је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 10 фебруар 2020 19:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија