Logo
Одштампајте ову страницу

Како да платимо порез преко интернета?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

placanjekomp34343434Плаћање пореза, као и многе друге услуге, данас су могуће од куће. Порталу Локалне пореске администрације корисници могу да приступе на два начина квалификованим електронским сертификатом и корисничким именом и лозинком.

 

Уколико корисник поседује квалификовани електронски сертификат довољно је да посети портал који је доступан на ОВОЈ адреси и изабере да жели да се пријави уз помоћ сертификата. Поред тога што могу да имају увид у стање свог пореза, на овај начин могу електронски да плате порез на имовину као и да поднесу пореску пријаву за утврђивање пореза на имовину физичких лица (ППИ1 пријава).

 

Уколико корисник жели да порталу приступа коришћењем корисничког имена и лозинке, неопходно је да заинтересовани поднесе захтев за отварање корисничког налога и лозинке. Он се подноси у филијали у којој је евидентиран као порески обвезник. Уколико је особа обвезник у више локалних пореских администрација, бира једну. Препорука за физичка лица је да бирају по месту пребивалишта или по месту седишта правног лица.

 

Корак 1

 

Након добијања корисничког налога, порталу приступате на ОВОМ линку затим се пријављујете у пољу "Пријава на систем".

 

Корак 2

 

Отвориће вам се нова страница на којој је потребно да унесете корисничко име и лозинку коју сте добили у вашој Локалној пореској администрацији.

 

Корак 3

 

После пријаве на систем показаће вам се следећа форма.

 

Корак 4

 

Ваше имовинско стање можете видети када кликнете на мени "Упит стања", после чега треба одабрати поље "Преглед стања на рачунима обвезника".

 

Корак 5

 

Изаберите обвезника

 

Корак 6

 

Одабиром обвезника приказаће се страница "Стање на рачунима по општини". Избором општине и кликом на дугме "Детаљи" имате увид у ваше имовинско стање на територији целе Србије.

 

Корак 7

 

Да би физичко лице било у могућности да плати порез потребно је да се пријави помоћу квалификованог електронског сертификата. Након логовања сертификатом потребно је: унети валидну имејл адресу, изабрати бар један рачун за плаћање, унети одговарајући износ за уплату (различит од нула) и кликнути на дугме "плати".

 

Извор: Вечерње новости


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015