Logo
Одштампајте ову страницу

Кључни савети за што бољи учинак, ако ових дана радите од куће

Оцените овај чланак
(1 Глас)

radodkucefdfdfdfdfКада се један од запослених радника у фирми Луизе Халфорд вратио са скијања са симптомима грипа, она га је посаветовала да ради од куће, како не би ризиковали да донесе корона вирус у канцеларију.

 

Она је, такође, одлучила да ради од куће, када је и сама осетила неке симптоме.

 

Радимо са особом која има угрожен имуни систем, тако да не желим ништа да препустим случају – каже Луиза, суоснивач фирме за развој породичног права, која је смештена у Манчестеру.

 

Широм света је, такође, људима препоручено да остану у својим кућама, како би се успорило ширење корона вируса. Између осталих, ту је Епл, чији је извршни директор Тим Кук рекао запосленима: Осетите се слободнима да радите на даљину, ако вам то посао дозвољава. Амазон и Гугл имају сличну политику.

 

Срећом, сада је на располагању много алата који помажу запосленима да своје послове адекватно обављају од куће. Ово су неки од њих:

 

Будите у контакту - на даљину

 

Комуникација са колегама је од суштинске важности, због чега су услуге састанака на даљину веома тражене. У Кини, 22 пута више људи користи "Вебекс" сервис за видео-конференцију, откад се појавио корона вирус.

 

Компанија "Циско" је, као и неки њени конкуренти, надоградила свој бесплатни сервис, као одговор на велику потражњу. Свако ко се пријави на деведесетодневни, бесплатни план, може имати користи од неограниченог коришћења, док је максимални број корисника подигнут са 50 на 100.

 

Њихов ривал, "Зум", такође има бесплатан план видео-конференције. То омогућава неограничене састанке "један на један", као и групне састанке до 40 минута и укључује 100 учесника.

 

Осигурајте се

 

Сви "нови људи који раде од куће", представљају идеалну мету за хакере који ће, без сумње, осетити прилику да краду поверљиве информације или да изврше онлајн превару.

 

Како би осигурале своје информације, многе компаније користе виртуелну, приватну мрежу (ВПН) за креирање шифроване везе, од рачунара које користе радници до ИТ система своје компаније.

 

Међутим, чак и фирме са високим ВПН системом, можда ће морати да купе више корисничких лиценци или да побољшају капацитет сервера за све, како би их користили ођедном. Друга опција би била да контролишу компјутер на ком радите од куће, користећи софтвер за удаљену радну површину.

 

Можда ћете чак желети да користите обе варијанте, што би обезбедило сигуран начин да приступите компјутеру са ког радите. Рачуновођа, Елизабет Стенли, саветује свима који желе да се изолују да "одмах провере своју интернет конекцију и сигурност".

 

Свако ко је сарађивао са колегама на различитим локацијама, вероватно је користио дељење докумената преко интернета. Слек је, на пример, сигурна платформ за инстант поруке, која нуди дељење фајлова и видео позиве и која жели да "замени мејл".

 

Има око 10 милиона корисника, укључујући и Сема О Конора, суоснивача банкарске апликације "Коконат", у Лондону. Слек се саветује корисницима који су приморани да буду у карантину и има подешен канал за објаве, који је, за већину људи, углавном намењен само за читање.

 

Слек омогућава и постављање одређених статуса како би колеге знале када разговарате телефоном или сте ван радног стола, и омогућава да скицирате идеје на папиру, пре него што их фотографишете телефоном, уместо да трошите време и енергију правећи слајдове.

 

Друге опције укључују "Мајкрософт тимс" платформе. Асана је сличан сервис са 70.000 корисника који плаћају услугу, што је податак с краја 2019. године.

 

Мотивација на нивоу

 

Шта ако вас рад од куће омета? Прављење грицкалица, играње са децом или кућним љубимцем, па чак и кућни послови ођедном могу постати занимљивији од посла за који сте плаћени.

 

Фокусмејт ће вам пружити "партнера у одговорности". То је још један "радник од куће који вас посматра" док сте ви за својим радним столом. Поставите видео камере на своје компјутере и повежите се пре него што почнете да радите.

 

Друштвени притисак је, како се тврди, један од најмоћнијих начина да се мотивишете.

 

- Можда ће једна светла тачка читаве ове ситуације бити то да ће убедити послодавце да се боље поставе и отворе за флексибилни рад. На дуже стазе, могло би имати позитиван утицај на проблеме као што су гужва у саобраћају и загађење – каже Луиза Халфорд.

 

Извор: Telegraf

 


Последњи пут измењено четвртак, 12 март 2020 21:21
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015