Logo
Одштампајте ову страницу

Како Бечлије штеде струју док раде од куће

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kancelarijaoprema4343434Градска управа Беча је од почетка вируса корона забележила за једну петину мање потрошње струје. Сада се већа потрошња преселила у домаћинства, јер већина ради од куће, а и школска настава се одвија онлине од куће.

 

Агенција Eurocomm PR Београд доноси неколико мера које се у Бечу користе за уштеду енергије.

 

Користити продужни кабл са више прикључака и дугметом за укључивање. Када завршите посао само притиснете једно дугме и сви апарати су искључени. Пажња! То не важи за инкјет-штампаче. Они се не прикључују на продужни кабл.

 

Искључите screensaver:: Заштитник екрана повећава потрошњу струје и код модерних монитора није потребан. Уместо тога, боље је активирати "искључи монитор".

 

Користити "sleep mode": Компјутер и монитор треба да буду пребачени на тај режим. Ово подешавање се налази на контролном панелу, под ставком "power option" Другачије од модуса "stand-by", код "sleep" модуса је компјутер потпуно искључен и поред тога врло брзо може да се стартује.

 

WLAN-рутер искључити: Уколико рутер није стално укључен, такође може да се уштеди струја. Јер, чак и када се WLAN не користи, рутер троши струју. Због тога га треба ноћу искључити.

 

Користите дневно светло: Чак и позиција радног стола може да вам уштеди струју. Радно место поставите испред прозора. Када је тмурно напољу користите лампе чија светлост може да се подешава, да не светле пуним капацитетом.

 

Апарати за забаву имају различиту потрошњу струје. На пример, конзоле за игрице троше струју дупло више него телевизор.

 

Извор: Е капија


Последњи пут измењено среда, 25 март 2020 23:48
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015