Logo
Одштампајте ову страницу

Како да региструјете аутомобил током ванредног стања

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hjundaiiiiiiiСве већи број грађана се пита да ли ће моћи нормално да региструје своје возило коме је регистрација истекла и како то да учине.

 

Одговор је да ће то моћи само они који имају већ сада сва документа на своје име јер технички прегледи издају регистрационе налепнице без проблема. Они који први пут региструју возило или су га купилии и врше пренос мораће да путем интернета у МУП-у закажу пријем јер шалтери по општинма за ову намену не раде.

 

Регистрација теретних и путничких возила се одвија нормално, довољно је да је возило технички исправно и да прође досадашњу процедуру. Ниједан технички преглед није затворен и тамо се на лицу места продужава саобраћајна дозвола и добија налепница.

 

"Ако сте власник возила и прдужавате само регистрацију, на техничком пргеледу можете добити регистрациону налепницу, ко је овлашћен да то даје. Ако имате овлашаћње оверено код нотара, можете такође продужити регстрацију уколико нисте власник возила. Власник возила мора да дође на регистацију да би продужили регистацију", каже Марко Манојловић из ауто-школе и техничког прегледа "10 Плус".

 

У случају да први пут региструјете ново возило или сте купили аутомобил, па треба да га региструјете, мораћете Управи за управне послове МУП-а Србије да се обратите мејлом и да тако закажете одлазак на шалтер.

 

Ми смо проверили, шалтери не раде са странкама по општинама, и једини пут да се овакава возила регистују, јесте заказивање преко интернета.

 

Што се тиче ауто-школа, то су једине школе које у овом тренутку у Србији раде. Прописане су разне хигијенско техничке мере да би се одвијала и практична и теоретска настава.

 

"Добили смо препоруку од министратва да појачамо хигијену у ауто-школама, тако да ђаци приликом насатве носе маске. Ауто-школе редовно настављају са радом", наводи Манојловић.

 

Из МУП-а кажу да није довољно само обавити технички преглед возила већ се мора целокупна процедура регистације обавити да би били безбедни и регуларни у саобраћају.

 

Извор: РТС


Последњи пут измењено уторак, 31 март 2020 18:54
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015