Logo
Одштампајте ову страницу

Како да одржимо мотивацију ако радимо од куће?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

motivacijakucadfdfdfdfОни који раде од куће знају колико је тешко одржати мотивацију, продуктивност и концентрацију у условима у којима је толико тога што може одвратити пажњу.

 

Невероватно је лако концентрацију преусмерити на ствари које немају везе с послом. Чињеница да нисте окружени колегама, који су истовремено конкуренција и мотивација, може негативно утицати на радне навике. Због тога стално морате проналазити нове начине да останете мотивисани.

 

Доносимо неколико савета како да у томе успете:

 

Одржавајте радне рутине

 

Припремите се на рад као да идете на посао. Држите се тачног времена, а место на којем радите требало би барем да личи на радне услове у канцеларији. Исто тако, упозорите укућане да крећете с послом како бисте били сигурни да вас неће ометати.

 

Направите листу обвеза

 

Попишите дневне активности које морате обавити. То ће вас мотивисати да наставите радити све док не извршите и посљедњи задатак. Попис вас такођеа мотивише, будући да крижање обављених задатака утиче на ваш радни елан. То ће вам додатно помоћи да схватите које вам је вријеме потребно за обављање одређених задатака.

 

Визуализујте властите циљеве

 

Ако се ваш циљ своди на куповину куће, аутомобила или неку вишу пословну позицију, пронађите фотографију која осликава ваше аспирације и поставите је у близини радног места. Тако ћете увек имати на уму крајњи циљ.

 

Узмите паузе

 

Не прекидајте радни процес

 

Док год траје радно време, немојте радити ствари које не улазе у ваш дневни радни распоред. То је веома важно за одржавање радних навика. Рад од куће подразумева већи ниво самоконтроле и дисциплине.

 

Обезбедите ваш уређај сигурносним софтверским решењем

 

Свакодневно коришћење интернета, слање на десетине мејлова и приступање мноштву сајтова како бисте дошли до потребних информација, може угрозиту безбедност ваших уређаја и података. Важно је да уређај обезбедите сигурносним софтверским решењем, као што је Samsung Knox, платформа која пружа заштиту на више нивоа. Од тренутка када је уређај укључен, Knox је стално у служби заштите његовог идентитета, као и личних и професионалних информација које се на њему чувају. Knox пружа двоструку заштиту, од самог склопа чипова уређаја, па све до инсталираних програма и оперативног система. Други ниво заштите представља Secure Folder апликација у којој је могуће сачувати све што желите само за своје очи и једино ви као корисник имате приступ „својој скривеној кутији“.

 

Извор: Bankar.me

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 02 април 2020 11:30
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015