Logo
Одштампајте ову страницу

Држава нуди помоћ од сто евра - који су услови?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

stoevrajpgdfdfdfdfdf

Многе је обрадовала најава државе да ће добити помоћ од сто евра због новонастале економске ситуације у вези са епидемијом насталом због коронавируса. Данас смо добили и детаљније информације о тој исплати, када ће бити и ко ће све на то имати право.

 

Како је најавио министар финансија Синиша Мали, на рачуне 1,7 милиона пензионера и око 200.000 прималаца новчане социјалне помоћи 15. маја ће од државе бити уплаћено 100 евра.

 

Остали пунолетни грађани, који желе да добију својих сто евра, мораће да се пријаве држави. То ће им бити омогућено од 15. маја до 5. јуна.

 

Пријава ће бити могућа на два начина: телефонски преко кол центра и онлајн преко портала Управе за трезор.

 

У оба случаја, како је најавио министар финансија Синиша Мали на данашњој конференцији за новинаре, грађани ће морати да оставе четири податка: име и презиме, свој ЈМБГ, број личне карте и број текућег рачуна у банци.

 

Уколико немају отворен рачун, држава ће им отворити наменски рачун на који ће им бити уплаћено сто евра.

 

Kaко је речено на данашњој конкференцији за новинаре телефонско остављање података ће бити аутоматизовано. На телефоне се неће јављати људи, већ ћете издиктирати ваше име и презиме, ваш ЈМБГ, ваш број личне карте и рачун у банци. Имаћете опцију два – ако желите да разговарате са оператером да вам потврди да сте се пријавили, и опцију три – ако имате рекламацију.

 

Ове пријаве технички се финализују у договору са Канцеларијом за ИТ Владе Србије, која сарађује са Управом за трезор.

 

Како је речено, између 15. и 20 јуна у потпуности ће бити извршена исплата.

 

Oчекује се да ће Министарство финансија објавити Уредбу коју је усвојила данас на седници Владе Србије,  а тиче се ове исплате те ће тако и остали детаљи и услови бити јаснији.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015