Logo
Одштампајте ову страницу

Од данас пријава за 100 евра на интернет адреси Управе за трезор

Оцените овај чланак
(3 гласова)

stoevrajhjhjhjhjhjhМинистар финансија Синиша Мали изјавио је да данас, преко адресе idp.trezor.gov.rs, почиње пријављивање пунолетних држављана за добијање новчане помоћи од 100 евра, док ће телефонске линије, које ће важити као друга опција за пријаву, бити у функцији од 15. маја. Према информацијама надлежних само током данашњег дана се пријавило око два милиона људи.

 

„То је једна веома важна и лепа вест за грађане Србије. Од данас, сви са пунолетни грађани Србије са важећом личном картом и пребивалиштем у Србији моћи ће да се пријаве преко сајта Управе за трезор, на адреси www.idp.trezor.gov.rs. Дакле, два дана него што смо то планирали, успели смо да оспособимо наш сајт и позивам грађане да ту прилику искористе“, рекао је Мали гостујући на РТС-у уз напомену да пријава за исплату новца траје до 5. јуна.

 

Он је нагласио да ће у петак почети да ради и контакт - центар, када ће бити објављен и број телефона преко кога ће грађани моћи да се пријављују. Министар је рекао да сви имају довољно времена, односно 20 дана за пријаву, те да ће након тог датума исплата ићи сукцесивно. Мали је нагласио и да је за ове потребе опредељено 60 милијарди динара из буџета Републике Србије.

 

„Важно је да смо обећање које смо дали пре неколико недеља и испунили“, нагласио је он уз подсећање да у петак 15. маја креће исплата 100 евра помоћи за пензионере и оне који примају новчану социјалну помоћ, а који по аутоматизму добијају ову подршку.

 

Говорећи о разлозима исплате новчане помоћи од 100 евра, Мали је нагласио да су два разлога за њено доношење.

 

„Ово је мера која је усмерена ка свим грађанима Републике Србије из два разлога. Први је економски, јер ће се тај новац потрошити у продавницама, купиће се роба која ће морати да се произведе, дакле подстичемо раст производње и са друге стране, имате важан ефекат због кога ову меру примењују најразвијеније земље света као што су САД, Јапан, Сингапур. То је јака психолошка мера која треба да покаже колико је држава јака и способна да највећи терет кризе преузме на себе и да поделимо једну дозу оптимизма да идемо напред и отварамо нашу економију“, казао је Мали.

 

Он је подсетио да је исплата новчане помоћи грађанима део свеобухватног пакета економских мера, од којих је већина већ реализована као што су мере за подршку привреди - исплата минималца за око 1.052.000 запослених, одлагање пореских обавеза и обезбеђивање повољне кредитне подршке преко гарантне шеме и Фонда за развој.

 

Ако имате још неких нејасноћа око исплате једнократне помоћи, детаље можете прочитати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 мај 2020 21:27
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015