Logo
Одштампајте ову страницу

Највећи засад винове лозе у Србији 2020. имају - жене

Оцените овај чланак
(1 Глас)

izbawinenenenneneПреко 32 хектара под виновом лозом налазе се у околини Ниша, а у власништву је жена из задруга Izba.wine, локалне задруге 2020. и Мозартиана доо у Веле Пољу.

 

Ове даме, година између 25 и 70, решиле су да једна другој помогну и удружиле су се у задругу специфичну на овим просторима. Укључивши жене из разних делова земље и света, посадиле су највећи засад винове лозе до сада у Србији.

 

Преко 20 хектара засада је у 2020. рекорд за територију наше земље.

 

"Наше задругарке, њих чак 38, успешне жене различитих занимања, из Србије и иностранства, а које деле заједничку љубав према вину, кренуле су у овај пословни подухват и већ сада поставиле рекорд што се засада тиче. Задовољство нам је да радимо оно што нас чини срећнима, а виноградарство је засигурно то!", кажу из Веле Поља.

 

рва ограничена серија вина која је произведена у задрузи Изба.њине била је мерло. У наредним годинама из Веле Поља очекују нас, како мерло, тако и каберне совињон, каберне фран и тамњаника. Околина Ниша и Алексинца је богата земљом погодном за ову културу, а љубитељи вина ће ускоро моћи да купе једну од флаша задругарки и на домаћем и на страном тржишту.

 

Умрежавање у удружења, задруге и франшизе данас у пословном свету значи лакши наступ на тржишту, конкурентност као и бољи приступ купцима. Ова форма пословања показала се као значајни подстрек како женском предузетништву тако и оснаживању жена, а задругарке из Веле Поља сведоче управо томе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 25 мај 2020 23:17
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015