Logo
Одштампајте ову страницу

Aкција за опстанак Јавног акваријума

Оцените овај чланак
(2 гласова)

javniakvarijummm6767676767Мисија и правац деловања мале групе ентузијаста и волонтера удружења "Aquaria Life“ је константан развој Јавног Акваријума и Тропикаријума Београд и надоградња изложбе новим системима, већим акваријумима, јер рибе расту, као и новим едукативним целинама.

 

Ово удружење ентузијаста зове вас да заједно поправите и дотерате Јавни Акваријум и Тропикаријум Београда а они ће се одужити на начине како они могу - промоцијом, спотовима, слободним улазом и бескрајним пријатељством и захвалношћу.

 

У акваријуму је преко 2000 једнинки и око 200 врста животињица.

 

У овом тренутку завршавају акваријуме и тераријуме задомаће аутохтоне и алохтоне врсте риба, водоземаца, гмизаваца и сисара а у плану је и униформисање и прављење нових тераријума за змије, гуштере, водоземце, инсекте и зглавкаре у нашој популарној "рептил соби".

 

У току рада, одржавања и употребе дешава се да се понешто и поквари и поломи па морају да репарирају и поправљају старе акваријуме, тераријуме и језера.

 

Покушали су сами да све то направе, како немају помоћ као институција природњаштва, едукације, екологије и културе, обраћамо вам се са молбом да учествујете у овим поправкама и надоградњама како би ова наша и ваша колекција живих бића са свих страна света расла, развијала се и повећавала. Из улазница се не може финансирати ни нормалан живот свих становника ЈавАк а свакако се не може развијати ново и поправљати дотрајало.

 

За све вас који имате можда понешто од ових, потребних средстава, моле да погледате списак на крају овог дописа.

 

Позивају вас да учествујете у следећим пројектима , најбоље је новчаним донацијама на наш жиро рачун.

 

Домаћи жиро рачун - 160-391358-90 , Удружење "Aquaria Life",  Миленка Веснића 3, Београд

 

Уколико уплаћујете из иностранства, потребно је да унесете следеће детаље:

 

Intermediary Bank / Correspondent Bank
BCITITMM
Name: Intesa Sanpaolo spa
City, Country: Milano, Italy
Account with institution / Beneficiary's Bank
SWIFT: DBDBRSBG
Name: Banca Intesa A.D BEOGRAD
Street: Milentija Popovića 7b
City, Country: NOVI BEOGRAD, REPUBLIC OF SERBIA
Beneficiary
IBAN/ Account Number: RS35160600000001211773
Name: AQUARIA LIFE
Street: Milenka Vesnića 3
City, Country: BELGRADE, SERBIA

 

Пројекти ипотребе у блиској будућности су следеће:

 

Стакло у великом бетонском акваријуму у башти које је било старо око 25 година за време ванредног стања је пукло и потребно је ново стакло које кошта око 300 еура

 

2. Пројектор у биоскопској сали нам је дотрајао јер већ 4 године ради и без престанка приказује филмове у оквиру едукативних дечијих посета. Преко 25000 деце (двадесет пет хиљада деце) је преко овог старог пројектора гледало кратке подводне филмове најбољих светских подводних фотографа и сниматеља. Наша идеја је да купимо , најбоље је велики телевизор дужине између 180 и 200 цм ( кошта између 2000 и 3000 еура) јер би се онда најбоље видело из сваког угла сале (60 места) а уколико немамо могућност био би довољан и мало бољи пројектор, нов или полован који добро ради, нов пројектор кошта око 1000 еура који може да задовољи потребе наше биоскопске сале. Уколико нека фирма донира , пре пројекција ћемо приказивати рекламни спот фирме и делити посетиоцима рекламне материјале.

 

3. Униформисани тераријуми за змије, гуштере, водоземце, инсекте и зглавкаре у нашој популарној "рептил соби" би били направљени од дрвета, иверице и према предрачуну коштало би све око 1800 еура.

 

4. Осветљење и опрема за акваријуме и тераријуме за домаће врсте коштало би око 650 еура.

 

5. водене пумпе протока од 10000-20000 литара на сат за корњаче, јапанске шаране , шумски поток и брзак са домаћим рибама, потребне су 4 пумпе и свака кошта око 150-200 еура.

 

Ово је покушај да брже заврше све ове најхитније радове и набаве најпотребнију опрему без које не могу да функционишу. Уколико имате могућност, идеју или предлог, јавите се а уколико можете да уплатите неки износ само нагласите за шта се односи уплата и јавите како би усмерили средства на оно за шта су намењена. Евиденцију утрошеног новца ће приказати јавно и документовано.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено петак, 05 јун 2020 10:15
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015