Кућа Добрих Вести

Login

Ковид РЕстарт - Економски опоравак Србије после пандемије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ekonomskioporavakjkjkjkjkjЕУ инфо нет вас позива на 3. по реду вебинар у оквиру серијала "КОВИД рестарт", под називом "Економски опоравак Србије после пандемије корона вируса".

 

Време одржавања вебинара је петак, 12. јун са почетком у 11 часова.

 

Утицај пандемије вируса корона на економије у свету ће се тек осетити у наредним месецима. Штавише, очекује се да ова криза и њене последице по свет могу бити далеко веће од оних које је изазвала светска финансијска криза 2008. године. Процењује се да ће се пандемија негативно одразити и на економију Србије, иако ће тај утицај бити потенцијално блажи него у осталим земљама Европе.

 

На овом догађају ће се разговарати о најбољим економским мерама за одговор на пандемију у Србији, о пренамени средстава Европске уније из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) за превенцију и сузбијање последица, као и о додатним средствима и финансијским олакшицама које ће стићи из Европске уније и Европске инвестиционе банке у Србију у наредном периоду.

 

На вебинару, који организује Делегација Европске уније у Србији, у сарадњи са Центром за европску политику, разговараћемо о најбољим економским мерама за одговор на пандемију у Србији.

 

Учесници:

 

- Дубравка Негре, шефица European Investment Bank - Western Balkans

- Александар Љубић, извршни директор, Савет страних инвеститиора

- Никола Алтипармаков, члан Фискалног савета

- Марко Обрадовић, сарадник European Policy Centre/Centar za evropske politike – CEP

 

Разговор ће модерирати: Весна Дамјанић, новинарка

 

Више информација и линк за регистрацију је ОВДЕ.

 

Уколико се региструјете, добићете на мејл материјале са вебинара.

 

Дискусија се одвија у оквиру серије дебата коју Делегација ЕУ организује са Центром за европске политике, са циљем да теме у вези са процесом приступања ЕУ приближи грађанима и пружи им прилику да и сами о њима дискутују.

 

Догађаји су отворени за медије и заинтересовану јавност.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено среда, 10 јун 2020 11:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија