Logo
Одштампајте ову страницу

Новак организовао свој први тениски турнир у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

DjokovitrНајбољи тенисер света Новак Ђоковић окупио је врхунске асове који ће се представити публици на регионалном Адриа Тур догађају од 12. јуна до 5. јула 2020.

 

У организацији нашег шампиона, Адриа Тур ће бити одржан у градовима широм Балкана.

 

Први турнир биће одржан у Београду, на теренима СЦ Новак (13/14. јун), други у Задру (20/21. јун), трећи у Црној Гори (27/28. јун) и последњи у Бања Луци (3/4. јул). Уз то, планирано је и гостовање у Сарајеву, 5. јула, где ће Новак и Дамир Џумхур да одиграју егзибициони меч.

 

Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звезда ове спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер планете, троструки грен слем финалиста, освајач 16 АТП пехара, укључујући и један из мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.

 

Учешће на турнирима Адриа Тур потврдио је и Бугарин Григор Димитров, тенисер коме је трећа позиција на ранг листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч на свету. У каријери је до сада освојио осам титула у синглу, и један је од најквалитетнијих такмичара са ових простора.

 

Од домаћих играча, играће и Виктор Троицки, члан златне српске генерације из 2010. која је освојила Дејвис куп, али је у екипним такмичењима за нашу земљу освајао и АТП куп ове године, као и Светски куп 2009. и 2012. Највеће успехе остваривао је 2011. када се попео на 12. позицију ранг листе. Освојио је три титуле у синглу до сада, Куп Кремља и два трофеја у Сиднеју.

 

Адриа Тур у хуманитарне сврхе

 

Још великих имена из Европе најавило је долазак на добротворни турнир који је осмишљен како би се прикупила средства за хуманитарне пројекте широм региона, међу којима су и програми „Новак Ђоковић“ фондације за програме раног развоја и образовања деце.

 

Уједно, жеља организатора је да се помогне тенисерима да се врате у форму и такмичарски ритам услед ситуације са вирусом корона.

 

Систем који ће се примењивати је „Роунд Робин“, што значи да ће свако да игра са сваким у две групе, од по четири играча.

 

Конкретно, у суботу сваки тенисер ће имати по два меча, а у недељу још један меч у групи, да би се потом играло финале између двојице најбољих. Предвиђено је да се игра на два добијена сета, до четири гема.

                                              adriaturskssss

 

Програм ће бити употпуњен и дубловима са познатим личностима, као и тениским манифестацијама за децу. Сви мечеви биће преношени на каналима телевизије Спортклуб, а слике из региона ће ићи и широм света.

 

Спортском спектаклу Адриа Тур у Београду претходиће турнир Тениског савеза Србије, у уобичајеном формату од квалификација, које крећу у понедељак, до финала које ће бити одржано у петак. Тај турнир се игра за наградни фонд који је ТСС већ издвојио уз помоћ Новака Ђоковића.

 

Адриа Тур – улазнице

 

Улазнице за регионални тениски спектакл Адриа Тоур у продаји су, а цене су више него популарне.

 

Тако ће свако ко у Београду жели да на делу види најбољег тенисера света Новака Ђоковића морати да издвоји 600 динара, колико кошта карта за дневни термин за суботу или недељу, односно за целодневни програм у петак, док је вечерњи програм тек нешто скупљи – 800 динара.

 

Продаја се врши преко сајта www.tickets.rs као и продајних места Ticket Visiona.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дан у Београду


Последњи пут измењено субота, 13 јун 2020 15:44
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015