Logo
Одштампајте ову страницу

Билатерални сусрети и конференција "FundraiseIT"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FundraiseIT-conference-uvodnaБЕОГРАД - У организацији Autsorsing центра Србије (ОЦС), уз подршку Мреже пословних анђела Србије (СБАН) и Удружења информатичке делатности Привредне коморе Србије (ПКС), данас и сутра одржавају се информатички билатерални сусрети и интернационална конференција "FundraiseIT“.

Првог дана конференције, биће одржани билатерални сусрети, а другог конференција. "ФундраисеИТ“ бавиће се различитим изворима финансирања за информатичке компаније и предузетнике. Говориће се о моделима инвестирања пословних анђела, домаћим и иностраним фондовима, као и фондовима ЕУ.

Од укупно више од 180 ИТ компанија, које су се у прве две недеље регистрације пријавиле за учешће, чак 70 је из иностранства. Учешће су пријавиле компаније из 22 државе, међу којима су Немачка, Белгија, Шведска, Норвешка, САД, Грчка, Италија, Холандија, Мађарска, али и Костарика, Катар и Саудијска Арабија.

Циљ Партнер ИТ Б2Б (Partner IT B2B) састанака је да се презентује потенцијал српских ИТ компанија на тржишту ЕУ и да им се омогући директан контакт са потенцијалним клијентима и партнерима из иностранства.

Током дводневне конференције, поред домаћих предавача, гостоваће и стручњаци из САД, који ће српским привредницима представити своја искуства у инвестирању и развоју ИТ компанија. 

Мрежа пословних Анђела Србије

Мрежа пословних Анђела Србије прва је и једина организација тог типа у Србији, која има за циљ да споји пословне људе из различитих земаља света. Они желе да инвестирају у нове пројекте и предузетнике са развијеним пословним планом и способним тимом да реализују своју идеју.

“Пословни Анђели” су физичка или правна лица која индивидуално или кроз удруживања улажу свој капитал, знање и пословне контакте у развој пословних идеја, најчешће са потенцијалом за брз раст.

Поред капитала, “Пословни Анђели” новим компанијама у које инвестирају уступају своје лично искуство, вештине и контакте ради њеног просперитета. Постоје, међутим, и додатни мотиви за инвестирање, као што су активно учешће у предузетничком процесу, уживање у чињеници да су део успешне инвестиције и осећај да доприносе развоју друштва у целини.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 15 новембар 2012 22:29
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015