Кућа Добрих Вести

Login

Расписан конкурс за Програм стипендија немачке привреде за земље Западног Балкана

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gizprogramggggfgfgОдбор немачке привреде за источну Европу, у сарадњи са Савезним министарством за економску сарадњу и развој, Немачким друштвом за међународну сарадњу (ГИЗ) и Фондацијом Зоран Ђинђић, расписао је конкурс за Програм стипендија немачке привреде за земље Западног Балкана.

 

Програм изабраним кандидатима пружа прилику да стекну практично искуство у немачким компанијама и да затим стечено знање и вештине примене у својој земљи, доприносећи њеном економском развоју и јачању билатералних односа са Немачком и унутар региона.

 

До 75 стипендиста ће од 1. јула 2021. боравити у Немачкој на стручној пракси у трајању од три до шест месеци, саопштила је Фондација Зоран Ђинђић.

 

Стипендисти ће моћи да се упознају са тржишном економијом и корпоративном културом у Немачкој, као и са модерним методама управљања, наводи се у саопштењу.

 

Праксе су организоване у великим и малим и средњим немачким предузећима у секторима економије, привредног права, финансија, инжењерства, рачунарства, технологије, архитектуре, новинарства и пољопривреде.

 

Програм је намењен студентима из Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Косова, Северне Македоније, Црне Горе и Србије.

 

За програм могу да се пријаве студенти основних студија који су уписали 5. семестар у тренутку аплицирања, студенти мастер и докторских студија, кандидати који су студије завршили после 1. јануара 2020. године. У тренутку аплицирања, кандидати не би требало да буду старији од 29 година.

 

Област студија треба имати фокус на економију, менаџмент, различите области инжињерства, пољопривреду, архитектуру или новинарство.

 

Програмом је обезбеђена организациона и административна подршка и покривени готово сви трошкови пре и током боравка у Немачкој.

 

Извор: Еуроактив

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија