Logo
Одштампајте ову страницу

Представљање платформе за подршку енергетској транзицији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

FotoShutterstockdfdfdfdfdfdfdПредстављање платформе за подршку енергетској транзицији у регионима угља на Западном Балкану и у Украјини, на дводневном онлајн скупу који почиње у четвртак, 10. децембра, у 11 часова.

 

Платформа је заједнички подухват Светске банке, Европске комисије, Секретаријата енергетске заједнице и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), Европског колеџа (Natolin College) и Владе Пољске, и намењена је регионима у Босни и Херцеговини, Косову, у Црној Гори, Северној Македонији, Србији и Украјини.

 

Циљ иницијативе је да се путем размене знања, техничке помоћи и финансирања помогне поменутим регионима у развоју и примени свеобухватних политика које омогуц́авају инклузивне стратегије за преусмеравање на чистије видове производње енергије.

 

На скупу ће говорити предстсавници ЕБРД, Светске банке, Европске комисије, званичници из сектора енергетике животне средине из региона.

 

ЕБРД, као водећа институција у финансирању пројеката обновљивих извора енергије и зелене економије ће пружити финансирање за програме у региону Западног Балкана.

 

 

Извор: Еуроактив


Последњи пут измењено среда, 09 децембар 2020 18:46
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015