Logo
Одштампајте ову страницу

За убрзан развој иновативних идеја до 15.000 франака

Оцените овај чланак
(1 Глас)

RASINGSTARTSSSSSSНаучно-технолошки парк Београд, уз подршку Владе Конфедерације Швајцарске, расписао је позив за Raising Starts, нови програм подршке стартап тимовима и компанијама за убрзан развој иновативних производа и услуга у најранијим фазама развоја.

 

Програм обухвата интензивне обуке за развој бизниса, менторство, као и финансијску подршку до 15.000 CHF за покривање трошкова намењених изради прототипа, развој бизнис модела, истраживању тржишта, тестирању првих купаца, заштити интелектуалне својине и осталих трошкова везаних за развој нових производа или услуга.

 

Пријаве су отворене до 25. јануара 2021. године на званичној страници програма.

 

Reasing Starts је први програм овог типа у Србији који истовремено обезбеђује и стручну и финансијску подршку стартапима у најранијим фазама развоја. На програм могу конкурисати стартап тимови од најмање 2 члана и иновативне компаније основане не дуже од две године до датума објављивања Јавног позива, а који развијају иновативне производе и услуге.

 

Према Startup Genome истраживању, недостатак финансијске подршке за стартапе у најранијим фазама развоја представља један од највећих изазова стартап екосистема у Србији, и да би наставио да расте неопходни су нови механизми подршке инвестирању.

 

Доносећи стручну и финансијску подршку у раној фази развоја, уз приступ савременим иновационим лабораторијама и мрежи партнера, инвеститора и других стартап оснивача у НТП Београд, Раисинг Стартс ће омогућити стартап тимовима и компанијама да стекну неопходна знања и вештине како да премосте препреке на путу од иновативне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште.

 

Програм Raising Starts је креиран кроз пројекат “Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова” којим Влада Конфедерације Швајцарске подржава даљи развој иновација и технолошког предузетништва у Србији, а спроводи НТП Београд по Меморандуму о сарадњи потписаном између Владе Републике Србије (у име Владе: Министарство просвете, науке и технолошког развоја) и Владе Швајцарске Конфедерације (Државни секретаријат за економсле послове SECO).

 

Циљ је оснивање и развој нових иновативних компанија које ће допринети повећању извоза, нових запошљавања и омогућити младима да у Србији развијају иновативне бизнисе који су раме уз раме са светом. Кроз више јавних позива у наредне 3 године, Reasing Starts ће подржати развој до 100 нових стартап компанија, и поред Београда прошириће свој обухват у регионе Ниша и Чачка.

 

Извор: Каматица/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 03 јануар 2021 21:54
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015