Logo
Одштампајте ову страницу

Усвојите их одмах: 10 навика за блиставу каријеру у 2021. години

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sukcesdfdfdfdfОва и 2020. година се умногоме разликују од претходних, пре свега када је реч о широј и чешћој употреби онлајн мреже. У складу са тим су и промене које следе...

 

Ако желите да заблистате у 2021, у професионалном смислу, онда би требало да следите ових 10 рутина које вам могу донети преокрет. Њих је сабрала саветница за управљање каријером, Шанеле Мекфарлејн.

 

На првом месту је "виртуелно испијање кафе"  које је веома важно, посебно сада када су окупљања и дружења лимитирана. Треба одржати тај дух сарадње с колегама уз кафу и лежернији разговор.

 

Упишите неки онлајн курс, како бисте надоградили своје знање и вештине. У 2021. доћи ће до масовних преквалификација, а ово су занимања која ће бити на цени.

 

"Освежите" свој CV с времена на време, дакле, не само онда када сте у потрази за новим послом. Погледајте шта му фали, на чему би требало да порадите, које вештине да усавршите па упишете их као додатну предност.

 

Активирајте се више на друштвеним мрежама, јер су сада малтене сви тамо, па и ваш садашњи или будући послодавац. На тај начин можете много да кажете о себи, али и о својим потенцијалима. Будите "онлајн присутни".

 

Интензивно праћење сопствених достигнућа вам омогућава да увидите на време докле сте стигли у каријери, како напредујете, шта вам недостаје, где грешите. Бележите све успехе, али и грешке које су вам биле лекција.

 

Пратите на интернету које вештине се сада траже, и какви описи их прате. Прилагодите своје мотивационо писмо томе или представљање у CV-ју. Окрените се више технологији.

 

Претплатите се на онлајн каријерну процену - реч је о разговору са стручњаком који ће вам тачно рећи у којој сте фази, шта можете да очекујете ако останете на истом нивоу, или шта треба да мењате у свом понашању.

 

Читајте стручне књиге о развоју и од експерата научите како да се крећете напред у каријери. Многи запослени дођу до одређене тачке и једноставно "запну". Можда вам ова штива могу бити корисна.

 

Будите активнији на пословној мрежи ЛинкедИн, посебно сада када је пандемија донела разне негативне последице тржишту рада. У 2019. чак 4 милиона људи се запослило преко ове мреже.

 

Направите паузу, ако желите да нижете успехе. Умор никоме није донео ништа добро. Мора постојати баланс између пословног и приватног живота, како зарад личне среће, тако и зарад успеха на послу.

 

Извор: Телеграф/Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено петак, 08 јануар 2021 19:24
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015