Logo
Одштампајте ову страницу

Отворен конкурс: Програм подршке одрживим микро и малим предузећима у неразвијеним

Оцените овај чланак
(3 гласова)

odgovornoposlovanjeererererОтворене су пријаве за Програм подршке одрживим микро и малим предузећима у неразвијеним срединама.

 

Овај нови програм је усмерен на пружање стручне и финансијске подршке микро и малим предузећима која послују одговорно и позитивно доприносе развоју својих локалних заједница.

 

Програм реализује Смарт Колектив у партнерству са удружењем ПроАктив из Ниша и удружењем Путевима предузетништва из Новог Сада. Програм се спроводи у оквиру пројекта „Норвешка за вас – Србија“ који финансира Краљевина Норвешка а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

 

Пројекат „Норвешка за вас – Србија” има за циљ да допринесе равномерном друштвено-економском развоју у Србији кроз повећање могућности запошљавања, посебно рањивих и маргинализованих група, подршку социјалној кохезији, као и унапређењу локалне инфраструктуре.

 

Коме је програм намењен?

 

У оквиру програма, биће одабрано до 10 предузећа из неразвијених подручја која послују одговорно и имају јак позитиван утицај на развој локалне заједнице кроз запошљавање теже запошљивих категорија становништва и укључивање у свој ланац малих локалних произвођача и пољопривредних газдинстава.

 

Програм је намењен предузећима која су регистрована и послују у следећим локалним заједницама: Богатић, Босилеград, Бабушница, Ириг, Лебане, Лесковац, Мали Иђош, Нови Пазар, Србобран и Варварин. Право учешћа имају предузећа која послују најмање 2 године и која имају већ развијене производе и услуге који су тестирани на тржишту.

 

Шта учесници програма добијају?

 

Одабрана предузећа ће током периода од 6 месеци радити са тимом експерата на унапређењу и развоју пословања, које ће даље допринети расту предузећа, отварању нових радних места и оснаживању малих добављача у свом ланцу производње. Одабраним предузећима ће бити доступни следећи видови подршке:

 

Стручна подршка

 

Кроз серију интерактивних радионица и индивидуалне консултације са искусним предузетницима и консултантима, предузећа ће имати прилику да раде на унапређењу свог пословања.

 

Финансијска подршка

 

Предузећа са највећим потенцијалом за даљи раст и запошљавање ће у оквиру програма моћи да конкуришу и за бесповратна средства у износу од 6.000,00 УСД нето у динарској противвредности. Предузећа ће конкурисати за грант током програма са развојним плановима, предлозима набавки и образложењем како набавке дугорочно доприносе запошљавању у локалној заједници. Више информација о намени грант средстава и ограничењима за доделу бесповратних средстава, можете пронаћи у документу Смернице за учеснике програма.

 

Промоција и умрежавање

 

Предузећа ће имати прилику да, кроз организацију три промотивна догађаја и продајна сајма у Београду, Нишу и Новом Саду, представе своја предузећа широј јавности и развију сарадњу са другим друштвено одговорним организацијама, предузећима и компанијама у Србији.

 

Извор: Odgovornoposlovanje.rs/Кућа добрих вести

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015