Кућа Добрих Вести

Login

Представници фриленсера сутра јавно дискутују о даљим корацима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

startotitdfdfdfdПреговори Владе и фриленсера треба да се наставе у понедељак, а сутра ће од 18 сати на онлајн панел дискусији организације Србија у покрету говорити о будућим корацима у преговорима о наплати пореза и доприноса за пет година уназад.

 

На дискусији ће говорити представник кампање Поправи систем – Знањем до промена, представник Удружење радника на интернету, као и порески саветник Ђерђ Пап. Панел ће бити стримован уживо на Фејсбук и Јутјуб страницама удружења Србија у покрету, које и организује овај панел.

 

Док траје тај панел, представници Удружења радника на интернету се припремају за наставак преговора. Како је раније најављено, они треба да припреме документацију у којој ће детаљно објаснити ко су радници на интернету, односно таче категоорије људи који су остваривали приходе из иностранства, а за које УРИ сматра да Пореска управа треба да обустави поступке.

 

Тачно време наставка преговора још није познато, јер из Владе треба да стигне потврда. Преговори ће се пре свега наставити с Пореском управом, како би се отклонио тренутни проблем, а то је наплата пореза и доприноса за пет година уназад.

 

Како су из Владе најавили у плану је израда новог законодавног оквира за фриленсере и желе да у израдии тог оквира учествује и УРИ. Из те организације поручују да су ради на такав корак, али пре тога треба решити акутну ситуацији у којој се назали неколико десетина хиљада грађана.

 

Подсетимо, док трају преговори фриленсерима су обустављени сви порески поступци, што је био и основни захтев Удружења.

 

Извор: Стартит

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија