Кућа Добрих Вести

Login

Субвенције за Србе из Немачке: 7.000 ЕУР да покрену посао у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dijasporoaororaodfdfdfdfУ оквиру Пројекта “Пословне идеје за развој”, који је део глобалног програма “Миграције & дијаспора(ПМД), и предвиђен је за особе српског порекла које живе у Немачкој и заинтересоване су да покрену сопствени бизнис у Србији, расписан је конкурс за бесповратна средства.

 

Конкурс је ове године усмерен на реализацију бизнис идеја чији се пословни план и модел већ налазе у зрелијој фази и могу се реализовати за шест месеци, а рок за пријаву је 13. март, наведено је у саопштењу.

 

Особама чије пословне идеје буду одабране на конкурсу се са 7.000 евра бесповратних средстава пружа могућност покривања трошкова путовања за истраживање, анализе тржишта у Србији, маркетинга, правних и осталих услуга.

 

Како се додаје, овим се подстичу економски раст и трансфер знања, отварање нових радних места и промовишу иновације и одрживи развој. У понуди је и индивидуална подршка за успешан почетак пословања, која је доступна и у Немачкој и у Србији.

 

Пројекат, како је указано, такође помаже у умрежавању са успешним предузетницима и оснивачима предузећа, потенцијалним пословним партнерима, мрежама и инкубаторима и помаже при проналажењу других извора за финансирање и/или потенцијалних инвеститора.

 

Програм „Migracije & dijaspora“ у оквиру немачко-српске развојне сарадње подржава људе из дијаспоре чије бизнис-идеје доприносе развоју у Србији.

 

Извор: Бета/Bizlife


Последњи пут измењено недеља, 28 фебруар 2021 14:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија