Logo
Одштампајте ову страницу

Информације за привреду о примени противпандемијских мера од данас на једном месту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cakalja33333На сајту Координационе комисије за инспекцијски наџор данас је почео да ради Центар за Ковид-19 мере, у оквиру којег осим најновијих верзија наредби и уредби Владе Србије, привреда може да добије тачну и поуздану информацију о ограничењима које противпандемијске мере подразумевају, а односе се на њихову делатност и пословање.

 

Да ли поједини објекти смеју да раде, до колико сати, у ком обиму, са којим капацитетом – питања су на која ће привреда моћи да добије одговор правног тима Центра за Ковид-19 мере, као и тумачење уколико им нека мера није довољно јасна, а односи се на њихово привредно друштво.

 

Центар се налази на ОВОЈ адреси где је питања могуће поставити путем контакт форме, док се одговори јавно објављују на дневном нивоу.

 

Већ првог дана рада Центра за Ковид мере пристигла су прва питања и она се најчешће тичу дилеме у вези са радним временом у различитим продајним објектима. О условима рада у оквиру нових мера највише су се распитивали предузетници - власници књижара, цвећара, оптичарских радњи, фарбара, продавница телекомуникационе опреме и др.

 

Центар за Ковид-19 мере покренут је у оквиру пројекта реформе и модернизације система инспекцијског наџора, коју од 2017. године спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи с НАЛЕД-ом и уз финансијску и техничку подршку Европске банке за обнову и развој, у циљу поболјшања рада инспектора и укупног пословног окружења у Србији.

 

Радом Центра руководи Јединица за подршку Координационој комисији за инспекцијски наџор, која је формирана уз подршку НАЛЕД-а и координише свеобухватну реформу инспекцијског наџора, која укључује 44 инспекције у 14 министарстава.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015