A+ A A-

Тренер који теретане шаље у историју

Оцените овај чланак
(2 гласова)

novaekonomijadfdfdfdЗагушљива теретана, гужва и чекање у реду за справе за вежбаче је историја јер Антоније Пицајкић, тренер из Београда, љубитељима здравог живота нуди вежбање - на отвореном.

 

За Нову економију каже да је пандемија само убрзала његову одлуку да људима понуди адекватну замену за теретану.

 

"Људи не знају да вежбање у теретани могу потпуно да замене вежбањем у природи. Бенефита је много: од свежег ваздуха, боравка у природи до мотивисања других људи да крену да вежбају", објашњава Антоније.

 

Вежбање је замишљено као дружење уз спорт, па се неретко тренинг у природи завршава пикником. Цео разговор погледајте:

 

   "Тренутно вежбамо на три локације у граду, на Савском кеју, код ушћа и у Хајд парку на Сењаку. Мада је та трећа локација увек променљива, може да буде и Ада, Авала… Најважније је да ови тренинзи "извлаче” људе напоље, да након посла не иду директно кући опет да седе, већ одлазе у природу."

 

 

Лето је на прагу, па нас је занимало и да ли је и вежбање и здрава исхрана права комбинација за добар изглед на плажи или бар једно од ова два?

 

"Здрава исхрана је важна и она даје потпору вежбању, али ништа без физичке активности. На појединцу је да одлучи хоће ли сат времена дневно ходати, вежбати, трчати или све то заједно", каже Антоније.

 

Вежбање на отвореном увелико је садашњост, а хоће ли и након пандемије опстати у конкуренцији са теретанама?

 

"Дефинитивно је корона утицала да људи изађу и крену да вежбају напољу и мислим да се људи неће вратити старом начину живота. Овај вид тренирања тек ће се ширити не само у Београду већ и у остатку Србије", објашњава Пицајкић.

 

У програму који је Антоније Пицајкић направио, постоји и шест месечних изазова, да би све било још занимљивије.

"Рецимо, пикник варијанта где прво одрадимо тренинг у природи, па се потом дружимо. Учествујемо и на љубљанском полумаратону, а увелико се и припремамо за 'X-њатерс' који ће први пут ове године бити одржан на Ади Циганлији. Да се пријави може свако, а само они у форми моћи ће да препливају Аду. Ту су и трке са препрекама које су нама примарне", каже Антоније.

 

Извор: Нова економија


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани