Кућа Добрих Вести

Login

Како да причате са банкарима када тражите кредит?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ddfdfdfdfdfdkfdkjfkdfjkdjfkdjfkНема глупих питања већ само глупих одговора – каже стара новинарска мудрост која се може применити и на одлазак у банку.

 

Тражење и добијање кредита није нешто што се дешава много пута у животу. Неко узме само један кредит, неко два - на пример, једном за ауто, а други пут за куповину стана. Ретки су они који узимају већи број кредита током живота.

 

Пре добијања кредита увек морате да одете до филијале и обавите разговор са банкарима. Они ће проверити да ли испуњавате све услове за добијање кредита, о којима можете детаљно да се информишете овде. Када се заврши тај део разговора, долази ваш ред, тј. да ви питате све што вас интересује. Тада треба водити разговор на следећи начин.

 

Банкари често знају да у разговору користе изразе које свакодневно користе у комуникацији са колегама, па се понекад “забораве” и исти речник примењују и кад причају са нама, обичним грађанима. Тада их треба питати да вам разјасне сваку реч коју нисте разумели. Неспоразуми при преговорима о кредиту могу довести и до судских процеса, чега смо сведоци у последње време.

 

Тражите да разговарате са банкаром са којим се добро разумете и осећате пријатно током разговора. Објасните му своју тренутну финансијску ситуацију, а прави банкар ће се потрудити да прилагоди кредит вашим потребама. Побрините се да вам објасни све додатне трошкове пре него што потпишете.

 

 

Кључно је да се у преговорима о кредиту поставите као равноправан партнер, а не као неко ко ће “пристати на све”, само да добије паре. Добри клијенти који редовно подмирују све своје финансијске обавезе су злата вредни за сваку банку. Уколико сте такви – онда треба тако и да се поставите у разговору.

 

Најгоре је доћи у банку са идејом да вам треба новац јер га немате довољно – таквим ставом показујете да не умете да управљате својим новцем и да нећете знати како да подмирите и тај нови кредит. Дакле, битно је да будете сигурни за шта вам треба новац и да то јасно саопштите банкарима.

 

Однос који имате са банком и банкаром доста утиче да добијете најбоље могуће услове кредита. Многи наши грађани не познају процес добијања кредита, па се плаше разговора са банкарима. Често им је најважније само да добију кредит, а не и да разумеју услове под којима се задужују.

 

Пре разговора са банкарима, да не бисте лутали од банке до банке – консултујте Каматица саветник. Наш бесплатни сервис је ту да вам помогне да пронађете кредит који највише одговара вашим потребама.

 

Извор: Каматица

 

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија