Logo
Одштампајте ову страницу

Сајам са укусом Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

etnohranasrp-uvodnaБЕОГРАД - Више од 300 излагача из земље и иностранства на 7. Сајму етно хране и пића, који сутра почиње на Београдском сајму,  представиће преко 1.000 различитих производа. Очекује се да то буде највећа смотра произвођача традиционалних производа намењених тржишту на нашим просторима, објавила је Привредна комора Србије.

Сајам ће бити отворен од 27. до 30. новембра и намењен је првенствено пословним посетиоцима – власницима ресторана, трговинских радњи, шефовима кухиња и набављачима хотела и трговинских ланаца. Они ће моћи да се упознају са асортиманом, укусом и ценом специјалитета, које могу да уврсте у сопствену понуду.

 

Зборно место

 

"За произвођаче Сајам етно хране и пића је и место сусрета са потенцијалним купцима, али и великим тржиштем. На овај начин од заборава се чувају стари рецепти карактеристични за поједине области и регионе наше земље, повећава се производња хране, одржавају и развијају сеоска домаћинства", каже Стева Батић из пресс службе Београдског сајма.

Пословни мото и циљ Сајма етно хране и пића је утемељење робне марке и етно производа. Из године у годину приметан је напредак произвођача, који излажу на овом сајму: сваке године презентација производа је боља, понуда је шира, ради се на лепшој амбалажи, реклами, произвођачи се окупљају у циљу заштите географског порекла производа, као што је то био случај са хомољским и качарским медом, лесковачким ајваром...

Поред промоције и заштите робних марки, Сајам је у досадашњем периоду помогао и извоз, запошљавање и равномернији размештај производње, кроз активирање потенцијала најмање развијених општина и региона.

 

Едукација на једном месту

 

Сајам етно хране и пића је и место едукације. Наши врхунски стручњаци преносе своја знања из области брендирања производа, заштите имена и географског порекла, рецептура, увођења система квалитета, правне заштите, унапређења паковања и метода продаје излагачима и посетиоциам сајма. То је за извођаче прилика да се представе са оним што најбоље знају – производима рађеним са пажњом, љубављу и поштовањем за традицију из које су потекли.

Сајам ће бити обогаћен и изложбом рукотворина. Последњег дана у организацији часописа "Наша практика организоваће се ревија торти ".

Током Сајма биће одржан стручни пратећи програм из области заштите географског порекла, рецептура, увођења система квалитета, правне заштите, унапређења паковања и метода продаје. На крају ће бити обављено оцењивање најквалитетнијих производа.

 

Држава помаже излагаче

 

Покровитељ Сајма етно хране и пића је већ неколико година Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, уз свесрдну организациону подршку Привредне коморе Србије. Велику улогу у окупљању и представљању излагача имају и регионалне привредне коморе, задружни савези, локалне самоуправе и удружења произвођача.

За пословне посетиоце улаз на Сајам је бесплатан, уз попуњавње регистрационог листа или визит карту, а за остале заинтересоване грађане улазница кошта 250 динара.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 новембар 2012 14:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015