Кућа Добрих Вести

Login

ДОМАЋИ СТАРТАП ОБЕЗБЕДИО ИНВЕСТИЦИЈУ: За Тапни 200.000 евра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tapni233333Пословни анђели која окупља ДСИ инвестирали су 200.000 евра у домаћи стартап Тапни који нуди решење за дигитализовање визит карти тј. размену пословних контаката.


Из Иницијативе „Дигитална Србија“ саопштили су да је у питању прва у низу будућих инвестиција која, поред финансијског момента, оснивачима пружа и врло активну менторску подршку, приступ мрежи контаката и богатом искуству стеченом на глобалном тржишту. Оснивачи стартапа Тапни најавили су да ће инвестицију употребити како би ојачали тим и изашли на нова тржишта, али и да ће у склопу постигнутог договора своје пословање преселити из Аустрије у Србију где ће се производ у потпуности развијати.

 

Тапни је настао са циљем да заувек промени начин на који се људи умрежавају и у потпуности уклони папирне визиткартице из употребе. Прислањањем било ког паметног телефона на корисникову Тапни картицу, привезак или налепницу – аутоматски се на екрану уређаја појављују његови контакт подаци и профили на друштвеним мрежама. Умрежавање постаје једноставно и брзо јер не захтева физичку размену картица нити инсталирање било каквих апликација на уређају који преузима контакте.


140.000 активних корисника из 30 земаља света

 

Са преко 200.000 преузимања и 140.000 активних корисника апликације из 30 земаља света, Тапни је до сада већ остварио велики тржишни успех у Немачкој, Аустрији и земљама Јужне Америке. Оснивачи овог стартапа Михајло Никодијевић, Милош Зечевић и Александар Никодијевић сматрају да ће ова инвестиција бити врло важан корак у њиховом даљем развоју, при чему Михајло додаје:

 

Нама ова инвестиција значи на много нивоа, не само због развоја нашег стартапа, већ и због могућности да се део нас врати из Беча за Србију и од куће ради оно што воли уз врло активну подршку неких од најуспешнијих људи у екосистему.

 

Ми као програмери највише волимо да се фокусирамо на производ и често заборављамо на цео пословни аспект стартапа, а сада смо кроз ову инвестицију обезбедили директни ангажман врло искусних пословних људи који су досадашњим радом са нама – и пре саме инвестиције – показали колико им је стало до нашег успеха.

                                                              
Почетни капитал и вишедеценијско искуство

 

Нову инвестицију и рад поменутог стартапа прокоментарисао је и Саша Поповић, члан Управног одбора Иницијативе „Дигитална Србија“ и суоснивач новосадске компаније Вега ИТ која је угостила јучерашњи догађај на коме је представљена инвестиција:

 

    Окупили смо групу људи у којој нема професионалних инвеститора, већ успешних пословних људи у домену дигиталне економије који желе да подрже стартап тимове на њиховом самом почетку, дају им ветар у леђа када им је то најпотребније и уложе тзв. смарт монеy.

 

То значи да ће новац који инвестирамо носити са собом далеко већу вредност у облику наше спремности да поделимо своје знање и отворимо широку мрежу контаката коју смо годинама градили на глобалном тржишту. Позваћемо Тапни да науче нешто из наших успеха, не направе грешке које смо ми правили и тако убрзају свој раст.

 tapni1

Водећи инвеститор групе пословних анђела која је уложила у Тапни, Небојша Бјелотомић, додао је: "Овакве инвестиције су изузетно важне за домаћи стартап екосистем јер помажу да се реши један од највећих проблема који имамо у Србији, а то је недостатак средстава за рано финансирање. Ми смо се одлучили да као Иницијатива „Дигитална Србија“ први кренемо у решавање овог проблема кроз групу пословних анђела".

 

"Овим потезом не желимо само да подржимо један стартап, већ и да покренемо низ нових инвестиција давањем примера другима који су се до сада радије одлучивали за традиционалне облике улагања, као што су штедња или куповина некретнина. Надамо се да ће Тапни остварити светски успех и да ће његови оснивачи већ за неколико година бити у прилици да и сами буду пословни анђели".

 

Из Иницијативе „Дигитална Србија“ најављују да ће наставити активну сарадњу са потенцијалним инвеститорима и да ће их повезивати са перспективним стартапима који су у потрази за инвестицијама.

 

Извор: Нетокрација


Последњи пут измењено уторак, 28 септембар 2021 17:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија