Logo
Одштампајте ову страницу

Сајам енергетике на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

energetiksajamaМеђународни сајам енергетике, 17. Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса - ЕкоФер и 42. Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду, биће одржани од 23. до 25. новембра на Београдском сајму.

 

Сајмове ће у уторак, 23. новембра, у 11 часова, у хали 2 Београдског сајма, свечано отворити Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике,Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,Сандра Докић, помоћник министра у Министарству заштите животне средине

 

Сајам енергетике је респектабилна сајамска манифестација са УФИ лиценцом, највећи годишњи регионални скуп компанија, корпорација, предузећа, институција и професионалаца у секторима електричне енергије, угља, нафте и гаса, обновљивих извора енергије, енергетске ефикасности и рударства, регионални интегративни предводник у повезивању свих сегмената и фактора енергетског сектора у региону и овом делу Европе уопште.

 

Програмску окосницу сајма чине производња и експлоатација, обогаћивање, дистрибуција, транспорт, складиштење или непосредно коришћење и постојећих и потенцијалних природних ресурса и извора енергије, али и научно-истраживачки рад, паметне технологије, уштеда енергије, енергетска ефикасност, образовна подршка и све друге области које су део енергетског темеља и покретач целокупног привредног и јавног живота земље и региона.

 

Покровитељ Сајма енергетике је Министарство рударства и енергетике Републике Србије.

 

Екофаир, међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса, посвећен је системима и механизмима заштите животне средине са посебним акцентом на "циркуларној" и "зеленој" економији", индустрији рециклаже, управљању отпадом, комуналним технологијама, заштити природе и заштити природних ресурса од загађења.

 

Тематски оквир сајамске агенде потцртава еколошки прихватљиво понашање као начин живота. У најави су акценти на финансирању и управљању пројектима у сектору заштите природне средине, инвестиционим пројектима и управљању отпадом, пречишћавању и управљању отпадним водама у Србији, индустријској безбедности. Посебан сегмент чине домети домаћег законодавства (са капиталним финансијским ефектима), јер се чак 30 одсто нормативног дела преговарачког процеса у ходу приближавања Европској унији односи на еколошку проблематику.

 

Покровитељ Сајма екологије је Министарство заштите животне средине Републике Србије.

 

Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду, представља презентацију свих друштвених и привредних потенцијала намењених супротстављању непредвидивим и неочекиваним ванредним догађајима и ванредним ситуацијама које угрожавају људске животе и имовину. Бави се превенцијом и заштитом људи и имовине од природних катастрофа и непогода и људског немара, те безбедношћу и здрављем на раду и хитним медицинским збрињавањем. Ради се, између осталог, о специјалним ватрогасно-спасилачким возилима и справама за детекцију и гашење пожара и спасавање, апаратима и опреми за реаговање у ванредним ситуацијама, мерење и детекцију у случају техничко-технолошких акцидената, опреми за спасавање, безбедности радног места и производа. Посебно место излагачи поклањају средствима и опреми за личну и колективну заштиту на раду.

 

Покровитељ манифестације је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 23 новембар 2021 10:23
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015