Кућа Добрих Вести

Login

Изузетне жене Србије на муралима у девет градова

Оцените овај чланак
(4 гласова)

ljubicamaric3434343Пројекат „Изузетне жене Србије“ биће реализован путем јавног конкурса за стрит-арт уметнике који ће осликавањем мурала у девет градова, имати прилику да прикажу десет истакнутих жена из српске историје.

 

Конкурс ће расписати Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Kултурним центром ГРАД и девет градова у Србији.

 

У избору су се нашле су најзначније жене 20. и 21. века из различитих области – међу њима су револуционарке, активисткиње, дизајнерке, добротворке, политичаре, песникиње, књижевнице, правнице, педагошкиње, композиторке, спортисткиње, феминисткиње, а свима су им заједнички женска снага, солидарност, снажан и непоколебљив дух у борби за еманципацију жена и њихов равноправни положај.

 

Митра Митровић, Бранислава Перовић, Вера Црвенчанин Kуленовић, Хафиза Демировић, Јелена Димитријевић, Гина Рањичић, Љубица Марић, Јованка Бончић Kатеринић, Јелисавета Начић и Вера Николић наћи ће се на муралима у оквиру овог пројекта, чиме ће им се одати својеврсно признање, нове генерације ће их упознати, а искусније подсетити на значај ових аутентичних хероина свог времена.

 

Извор: Beograd.rs


Последњи пут измењено уторак, 28 децембар 2021 10:49

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија