Logo
Одштампајте ову страницу

Награде за најбоље у одговорном пословању

Оцените овај чланак
(4 гласова)

pks-uvodnaБЕОГРАД - Привредна комора Србије (ПКС) четврти пут заредом организује конкурс за Националну награду за друштвено одговорно пословање, која се додељује привредним друштвима, најуспешнијим у примени принципа и праксе друштвено одговорног пословања (ДОП), објављено је на порталу ПКС.

Конкурс је отворен до 14. децембра ове године.

Привредна комора Србије позива све компаније које имају успешне пројекте друштвено одговорног пословања и сматрају да основне принципе и вредности друштвено одговорног пословања примењују кроз читаву своју организацију, да се пријаве на конкурс за Националну награду за друштвено одговорно пословање.

Упитником је обухваћено пет основних стубова ДОП: запослени и управљање, тржиште, животна средина, заједница, односно друштво и имовина, односно капитал.

Привредна друштва детаљно описују конкретан пројекат друштвено одговорног пословања, који је остварен, или је његова реализација у току. Пример добре праксе треба најбоље да одсликава допринос организације свеобухватним циљевима друштвено одговорног пословања. Свој пример добре праксе организација представља објашњавајући основну идеју и сврху изабраног пројекта, своју мотивацију за његово покретање, наводећи учеснике, односно партнере у пројекту, спроведене активности, ресурсе, ангажоване током осмишљавања и реализације и на крају, сопствену процену ефеката у односу на идеју и одабране циљеве.

Оно што ову награду разликује од других награда у области друштвено одговорног пословања јесте јединствена методологија која на уравнотежен начин третира различите аспекте пословања и пружа објективну оцену примене ДОП у организацијама. Обучени верификациони тимови, независни екстерни жири и вишефазна провера, која укључује и посету предузећима, даје додатни кредибилитет Националној награди за ДОП.

Први пут, у склопу регионалног пројекта, награда је додељена за 2007. годину, а заснована је на јединственој методологији, коју су развили немачки партнери. Од 2008. године, ПКС самостално додељује награду, као двогодишњу Националну награду, привредним друштвима.

Конкурс Привредне коморе Србије је отворен до 14. децембра 2012. године, а пријављивање се обавља електронским путем  (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ), или, слањем пријаве на адресу: Привредна комора Србије, Ресавска 15, 11000 Београд, уз обавезну назнаку: „Пријава за Националну награду за ДОП“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2012 17:51
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015