Logo
Одштампајте ову страницу

Занимања која доносе највише радости

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ЊУЈОРК - Чувени амерички часопис „Форбс“ (Forbes) је објавио листу 10 занимања која доносе највише радости, а на тој лествици прва три места заузимају послови свештеника, ватрогасаца и психотерапеута.

Топ 10 листа је направљена захваљујући анкети Националне организације за истраживање NOR (National Organization for Research) при Универзитету у Чикагу.

Уколико сте, дакле, свештеник, сликар или психолог, добро је, наставите да се бавите тим занимањима, објављено је на веб сајту RTL.be.

На 10. месту ове форбсове лествице се налазе грађевински инжењери, а тај посао је, како је образложено, у складу са дечјим сновима да управљају великим уређајима, као што су, на пример, булдожери. НОР чак упоређује то занимање са „великом децом“ која воле да се играју „ Лего“ коцкицама.

Девето место заузимају финансијски агенти за продају услуга, а као разлог због кога то занимање чини срећним, наведена је директна повезаност са високим платама. Према подацима „Форбса“, ти финансијски агенти могу месечно да зараде око 90.000 долара (68.000 евра) за време проведено на радном месту.

На осмом месту се налазе психолози и психоаналитичари. Слушање туђих проблема чини те специјалисте срећним, шта више, „Форбс“ наводи да они у најмању руку имају способност да решавају своје проблеме.

На седмом месту се налазе сликари и скулптори. Они који се баве тим послом кажу да су њиме веома задовољни, јер сам по себи представља страст.

Пето и шесто место заузимају професори за одређене област и наставници. Срећа због бављења тим послом, како истичу, потиче од задовољства преношења знања другима.

На четвртом месту се налазе писци који кажу да им професионална аутономија доноси много задовољства. Осим тога, ради се и ту о страсти која се претвара у професију.

На трећем месту се налазе психотерапеути, пошто тај посао омогућава враћање наде и среће унесрећеним особама. Оспособљавање људи за даљи живот уз помоћ терапије доноси, према речима психотерапеута, много радости.

На другом месту су ватрогасци. Ти « људи ватре » су срећни да могу да пруже помоћ особама у невољи. Истраживање је показало да је 80 одсто њих радосно што обавља тај посао

Остаје још прво место. Ако се питате који посао чини људе најсрећнијим?, онда се, према овом истраживању „Форбса“, на првом месту се налазе Свештеници.

Према њиховим речима, љубав према Господу је извор радости. Такође им вера, помоћ сиромашним особама и слушање других доноси много среће.
А ви ?

Извор: Кућа добрих вести / RTL.be


Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015