Кућа Добрих Вести

Login

Први дан школе увек представља нови почетак

Оцените овај чланак
(2 гласова)

skolskipriborrrrrrrrПолазак у први разред већ након првог проведеног дана у школи, код деце изазива осећај среће, радозналости и дружељубивости. Поред бројних обавеза одговорности, које деца у себи граде, родитељи својим непрестаним васпитањем утичу на дечију зрелост.

 

Све што је неопходно припремити пре првог дана школе, мора се купити са децом. Најзахтевнија ставка управо чини одабир школског ранца, при чему куповина свески и књига ипак мора сачекати савете учитељице. Разговарајте са својом децом о важности образовања, стицања знања и вештина. Бирајте дезене прибора које деца воле, јер ће тиме бити ближи сваком наставном предмету.

 

Најбитнији школски прибор за свачији узраст

 

                Оно што представља универзални школски прибор односи се на школски ранац, свеске, оловке и пернице. Наведене ставке су потребне сваком школском узрасту. Једино се куповином школског ранца опредељујете за дуги низ година. Ранац за школу спада у категорију обавезног школског прибора, којем се приписују квалитет и јачина израде.

 

                Школски ранац мора бити додатно ојачан у пределу доњег дела леђа и носивих трегера, управо због нижих разреда основног образовања, при чему дечију кичму у развоју не треба оптерећивати. Унутрашњост ранца треба да садржи довољан број преграда за остали обавезан школски прибор, нарочито пернице и свеске. Саветује се одабир и куповина укоричених свески А4 за матерњи језик и наставу математике.

 

Асортиман додатног школског прибора за успешно учење

 

                Ђацима је неопходна инспирација а самим тим и мотивација за успешно обављање радних задатака. Ради сигурности и тачности резултата, саветује се коришћење вежбанке у кућним условима, јер ће се на тај начин избећи све могуће грешке у завршном рачуну. Бирајте оловке са јасним отиском без мрља у графитним оловкама.

 

                У серију додатног прибора сврставају се оловке, зарезач, гумица, бојице, лењир као и оловке у бојама. Наведени школски прибор најбоље осликава уредност једног ученика. За обављање домаћих задатака, неопходно је читко писање наоштреним оловкама. Већ у вишим разредима, све више се употребљавају хемијске оловке.

                За успешно савладано градиво, неопходно је константно читање и понављање наученог. Уколико постоје бројни примери од значаја за наставну јединицу, саветује се подвлачење битног црвеним бојицама или фломастером.

 

Од доступног плана наставе зависи употреба свески

 

                Иако се куповина свески сматра неопходним пре почетка школске године, ипак се саветује одабир само најосновнијих, као што су математика и српски језик. Многи наставници вишег разреда основне и средње школе, неће имати захтеве у додатној куповини свески. У средњим стручним школама, зависно од наставног предмета, постоји унапред одрађен план рада са наставним јединицама. Уколико постоје уџбеници са свим потребним референцама, појмовима и објашњењима, није неопходна куповина пуно свески А4 формата.

 

Захтеви ликовне наставе и физичког васпитања

 

                Посебна опрема за ликовну културу спада у школски прибор за изражавање уметности и даровитости детета. Ликовна настава у нижим разредима захтева цртање разнобојним бојама, фломастерима и темперама. Користи се пластелин, воштане боје и глина. Деца се уметнички изражавају а многа су љубитељи оваквог вида наставе.

                Физичко васпитање ипак одступа од стандардне школске опреме односно прибора, захтевајући од ученика чисте патике, тренерку и мајцу. Већина деце воли дружење кроз физичке активности. Постоје позитивне студије које доказују утицај физичке активности на памћење, концентрацију и постизање највиших циљева током образовања.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 септембар 2022 12:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија