Кућа Добрих Вести

Login

Продао ауто да би отворио спортски центар

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Andrew-Chase-uvodnaЛОНДОН - Британац Енди Чејс (Andy Chase), 29.годишњи инструктор фитнеса, продао је пре нешто више од две године свој луксузни спортски аутомобил да би отворио спортски центар за све људе, укључујући и особе са посебним потребама.

Он је за новац који је добио од продаје аутомобила купио комби и опрему за центар, који је отворио у старој спортској хали у једном малом месту на југоистоку земље у којем живи.

Вежбање је у почетку било бесплатно, због чега је Енди почео да кубури са новцем, па је зато почео да наплаћује симболичну накнаду, која центру не доноси добит.

Његов циљ је, и поред тога, остао исти: да бављење спортом учини свима доступним. Тако у његовом центру вежбају, поред осталих, и мали 18.месечни фудбалер и један стогодишњак из локалног старачког дома.

„Једноставно не могу да тражим од људи да ми дебело плаћају да би се бавили спортом. Не радим ово због новца. Одувек сам волео спорт и зато ми је срце пуно кад могу да помогнем људима и кад видим да им бављење спортом мења живот. Сав новац који добијемо од чланарина  улаже се у центар и он се полако све више   развија“, каже Енди.

У његовом спортском центру људима су на располагању бројне активности, као што су фудбал, кошарка или часови уличног плеса. Енди, уз то, често вози својим комбијем оне који долазе код њега да вежбају разне друге активности на отвореном, од пецања до голфа.

„Енди је одувек сањао да учини нешто за друге – да помогне људима да пронађу оно што би их испуњавало и у чему би нашли уживање. Дивно је што то и успева“, преноси  речи Ендијеве мајке локални лист на свом сајту thisissussex.co.uk.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 децембар 2012 12:11
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија