Кућа Добрих Вести

Login

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА: “Ризици новог доба: одрживост и издржљивост”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SVEONOVCUDFDFDFDFШта је одрживо пословање по ЕСГ принципима, да ли је изводљиво у садашњим глобалним околностима, и када ће постати неопходно и у Србији – тема је овогодишње регионалне конференције о ризицима новог доба, коју већ четврти пут организује BeRiskProtected платформа.

 

Конференција ће се одржати 1. jуна 2023 у Хајату у Београду.

 

Брига о природи, људима и високи стандарди у управљању (ЕСГ – Енвиронментал, Социал, Говернанце) ускоро ће бити услов за опстанак сваког предузећа:

 

европска регулатива најављује забрану пословања са предузећима која не послују по ЕСГ принципима,

 

озбиљни инвеститори већ дуже време избегавају улагање у предузећа која не послују по ЕСГ принципима, јер их процењују као неисплатива на дужи рок,

 

млађе генерације већ сада све више обраћају пажњу на то како се компаније односе према природи и према заједници, када бирају од кога ће купити производ или услугу.

 

Истовремено, пословање у садашњим глобалним околностима носи бројне ризике због којих се многа предузећа боре за опстанак, па им нове обавезе представљају додатно оптерећење.

 

Глобална економска криза додатно подстиче и раст сајбер опасности, које су већ другу годину заредом прве на листи пословних ризика.

 

Како у свему томе да се снађу послодавци, и како да сачувају ментално здравље запослених, која је вредност потенцијалних опасности, каква је превентиве могућа и које су могућности надокнаде штете, потражиће се одговор од учесника ове конференције.

 

Конференцију отвара вицегувернер Народне банке Србије Жељко Јовић уводним излагањем, а затим следи уводно излагање Јелене Манић Петрониколос, руководитељке Центра за интеграцију Циљева одрживог развоја – УНДП.

 

Међу учесницима су представници Удружења банака Србије, Националног CERT-a, компанија Бамби, A1, Marsh Mclennan, Horvath Adria, UNIQA, DDOR, Wiener Stadtische осигурање, Abstract, адвокатске канцеларије Vuković&Partners и TSG, инвеститор Владимир Ђукановић („srpski vuk sa Volstrita“), Невена Чаловска Херцог, др. сц.мед., психијатар и психотерапеут, AMS Consulting и други.

 

АГЕНДА:

 

Више информација о програму и могућностима прусуствовања можете пронаћи на линку ОВДЕ.

 

 

Извор: Све о новцу

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 15 мај 2023 20:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија