Кућа Добрих Вести

Login

Бициклистима Металца пет првих места на трци "Око Београда - Делта тур"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

milivojevic-uvodnaБициклисти краљевачког Металца заузели су пет првих места на крају трке „Око Београда – Делта тур“ коју је организовао клуб ОБК Београд уз спонзорску подршку фирме „Стевчевић компани“.

После две етапе у генералном палсману славио је краљевачки репрезентивац Александар Миливојевић у времену 3:21,27 часова, испред другова из Металца, чији је тренер спски селектор Радиша Гиле Чубрић, Миланка Петровића (+1,20 минут застатка), Љубомира Ерца (+ 2,40), Марка Полумирца (+ 3,04) и Немање Вуковића (+ 3,07), док је шести био Срђан Омаковић (С тим Сомбор) са 3,42 минута слабијим временом.

Учествовала су 53 возача из Хрватске, БиХ и Србије.

У првој етапи од 18 км од Трга републике до врха Авале, Миливојевић је тријфумовао у времену 27,41 минут одспринтавиши друга из клуба Милоша
Стојановића, док је треће место припало најбољем српском репрезентативцу у планинском бициклизму Бојану Ђурђићу из крагујевачког Радничког са пет
секундни слабијим временом. Четврти је стигао Марко Поповић (Рис сајклинг, Нови Сад) такође репрезентативац у планинском бициклизму.

И у другој етапи на стази од 110 км од Београда, преко Панчева, Ковина, Смедерева до Београда (Раковица) тријумфовао је Миливојевић, у времену 2:53,46 часова испред друга из клуба Миланка Петровић који је имао 12 секунди заостатка, док је на трећој позицији Дејан Долашевић („Трка кроз Србију“) имао 53 секунде слабије време. Четври је стигао Бранко Марковић из Партизана, пети Марко Полумирац и шести Немања Вуковић (обојица Металац).

Миловејевић је тријумфовао и у генералном пласману брдских циљева, пошто је био први на Авали и Брестовику и трећи на Шугавцу. Други у овом бодовању био је Срђан Омаковић, захваљујући победи на Шугавцу, а трећи Дејан Долашевић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2012 00:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија