Logo
Одштампајте ову страницу

"Идеја за боље сутра" – 39 финалиста

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1БЕОГРАД - Стручна комисија конкурса "Идеја за боље сутра" одабрала је 39 финалиста који ће се својим идејама надметати на такмичењу, које има за циљ да допринесе промоцији Србије у региону и иностранству.

Пројекат за избор најбоље пословне идеје под називом “"Идеја за боље сутра", спроводи Фондација Ана и Владе Дивац уз подршку UniCredit банке и Uni Credi бфондације.

Комисија је од укупно 230 пријава изабрала 16 предузећа и 23 појединца, односно породице, које ће ићи у финални круг такмичења.
У тој фази, стручњаци ће са одабраним финалистима радити на изради бизнис планова, а на крају ће бити одабрана два предузећа која ће добити бесповратна средства од по 15.000 евра, односно четири породице, или појединца који ће добити по 5.000 евра за покретање или проширење својих послова, објављено је на порталу Фондације Ана и Владе Дивац.

 

Представљање позитивне Србије

 

У процес избора биће укључени и запослени Уни Кредит банке на основу чијег гласања ће бити алоцирано 6.000 евра за најбоље бизнис планове.
Укупан новчани фонд за доделу бесповратних средстава износи 56.000 евра и намењен је подстицању иновативних идеја за развој производа који могу да допринесу промоцији позитивног имиџа Србије, како у региону, тако и у иностранству.

Председница Фондације “Ана и Владе Дивац” Снежана Дивац задовољна је, како каже, резултатима овог конкурса.

„Бројка од 230 идеја већ сама по себи представља велики успех. Није било лако изабрати најбоље, јер је било мноштво добрих идеја. Међу финалистима можемо наћи социјална предузећа, различите форме удружења, младе, породична газдинства, припаднике етничких мањина, избегла и интерно расељена лица, као и многе друге. Идеје се у великој мери разликују. Међу њима има оних које се односе на прехрамбене производе или одевне предмете, али и идеја у вези са развојем етно туризма, сектора информационих технологија, а примећено је да је и свест о неопходности заштите животне средине на завидном нивоу”, навела је Дивац.

 

Развој социјалног предузетништва

 

Конкурс „Идеја за боље сутра“, који има за циљ да помогне економску одрживост припадника угрожених категорија друштва, организују Фондација Ана и Владе Дивац, Уни кредит фондација и Уни кредит Банка, а жири, поред организатора, чине и представници Туристичке организације Србије и Агенције за страна улагања и промоцију извоза Србије.

Пројекат је установљен са циљем да допринесе развоју социјалног предузетништва, малих и средњих предузећа која запошљавају маргинализоване и социјално угрожене групе и појединце, као и развоју постојећег бизниса. Поред тога, пројекат је усмерен и на породице и појединце који желе да започну или прошире сопствени бизнис.

    Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 12 фебруар 2013 00:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015