Кућа Добрих Вести

Login

Позив за доделу финансијских средстава за директне инвестиције

Оцените овај чланак
(0 гласова)

siepaАгенција за страна улагања и промоцију извоза објавила је данас јавни позив за доделу бесповратних средстава за директне инвестиције.

Рок за слање пријава на доделу средстава је 1. март 2013. године

Право на доделу средстава имају предузећа која реализују инвестиционе пројекте у производном сектору, сектору услуга које могу бити предмет међународне трговине или стратешке пројекте из области туризма.

Износ средстава која се додељују је од 4.000 до 10. 0000 евра по новоотвореном радном месту.

У случају да је реч о инвестицијама у локалним самоуправама које су сврстане у четврту групу и девастирана подручја, вредност улагања у основна средства мора да буде најмање 500.000 евра да би предузеће конкурисало за средства а услов је и да инвеститор отвара најмање 50 радних места.

Ако је реч о инвестицијама у локалним самоуправама које су сврстане у прву, другу и трећу групу, вредност улагања у основна средства треба да буде најмање 1.000.000 евра и да инвеститор отвара најмање 50 радних места.

За инвестиције у сектор услуга, које могу бити предмет међународне трговине, вредност улагања треба да буде најмање 500.000 евра а да се отвара најмање 10 нових радних места, док за инвестиције у стратешке пројекте из области туризма вредност инвестиције да би компаниија имала право на ове подстицаје треба да буде најмање пет милиона евра и да има намеру да отвори најмање 50 нових радних места.

Средства се не могу доделити за инвестиционе пројекте у примарној пољопривредној производњи, трговини, угоститељству, производњи угља и синтетичких влакана.

Од права на доделу средстава изузимају се привредна друштва којима је у претходних годину дана износ уписаног капитала смањен за више од 50 одсто тог капитала, али не испод законом прописаног минимума, против којих је покренут стечајни поступак, која имају доспеле а неизмирене обавезе према Републици Србији, којима су из буџета већ додељена средства за исте намене и чији је оснивач или већински власник Република Србија.

Више о позиву имате овде: siepa.gov.rs

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 19 фебруар 2013 11:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија