A+ A A-

Арсовићева прва, Миросављев трећи у Кувајту

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kuvajt2andreaarsovicКУВАЈТ - Андреа Арсовић, репрезентативка Партизана победила је у гађању ваздушном пушком са 207,4 круга а Немања Миросављев стрелац Новог Сада освојио је бронзу МК пушком 60 метака лежећи на „Великој награди емира од Кувајта“ у стрељаштву у Кувајту.


Пето место ваздушном пушком заузела је сребрна са ОИ у Лондону Ивана Максимовић.
Арсовићева је ушла у финале као друга али је са 207,4 круга освојила прво место и награду од 5.000 долара, претекавши Словенку Живу Дворшак 205,6 која је пре финала била трећа и којој је припала награда од 3.000 долара. Бронзану медаљу  и 1.000 долара освојила је Поју Гхаткар (Индија) са 183,3 круга.
Казахстанка Малиновска је четврта са 163,4 круга док је пето место припало Ивани Максимовић (Србија), водећој после основног дела (417,6 кругова) са 141,9 кругова. У директом дуелу за улазак међу четри и наставак такмичења, Малиновска је била успешнија од Максимовићеве 144,6:141,9. Српска репрезентативка је имала лош старт, у првих осам дијабола само три центра и пет деветки и касније, иако је добро гађала, није успела да претекне Казахстанку.
Прошле гдине Арсовићева је освојила сребро.
Миросављљв је пре финала био  четврти и попео се за један степеник. Победио је Словенац Рамонд Дебевец са 206,6 кругова и догодило се и распуцавање за прво место! После 20 метака и другопласирани Алексанадар Јермаков из Казахстана имао је 206,6 кругова и одлучивао је додатни 11. метак. Дебевец је био сигурнији 10,1, Јермаков 8,7 и злато, али и леп свежањ долара отишли су у Словенију.
 Миросаљев  је пропустио прилику да гађа у финалу финала са Дебевецом јер је 17. метком погодио 8,8 кругова, а 18. метком 10,6. Јеркамов је имао 10,3 и 10,6 кругова и прошао са 186,5:184,6...
У прва два дана такмичења на овом јаком турниру на коме учествује неколико стотина стрелаца из Ирана, Мађарске, Норвешке, Србије, Брунеја, Казахастана, Киргистана, Кувајта, Омана, БиХ, Словеније, Литваније, Сингапура, Малезије, Египта, Таџикистана... српски стрелци су освојли три злата и бронзу. Првог дана тријумфовали су Андрија Златић МК пиштољем и Немања Миросављев ваздушном пушком.
Трећег дана надметања гађаће Ивана Максимовић и Андреа Арсовић МК пушком тростав 3 пута 20 метака као и Зорана Аруновић, Бобана Величковић и Јасна Шекарић ваздушним пиштољем.
Председник жирија за класификацију је српски судија Никола Марић, а на ватреној линији на 25 – метарском стрелишту главни судија је српски арбитар  Митја Гргић. Домаћини српским стрелцима су тренери у кувајтском националном тиму,  српски сручњаци Срећко Пејовић и Горан Микец, као и хрватски тренер Ивица Атлага.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 март 2013 17:13
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани