Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Сајам аутомобила

Оцените овај чланак
(3 гласова)

otvaranje_img_5650_vБЕОГРАД - Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас на Београдском сајму 51. Међународни салон аутомобила.

"Чињеница је да је прошле године у Европи регистровано за осам одсто мање нових аутомобила, а да ситуација у Србији није много боља“, рекао је Љајић и додао да је у прошлој години у Србији регистровано 22.000 нових возила, што је на нивоу из 2000. године.

Према његовим речима ситуација у европској аутоиндустрији није сјајна. Према прогнозама са Женевског сајма аутомобила, Европи је потребно пет година за опоравак тог сектора индустрије.

Љајић је казао да Сајам аутомобила представља подстрек за домаћу аутоиндустрију која бележи константан извозни раст, упркос кризи.

 

Свака осма инвестиција у Србији је у сектору аутоиндустрије

 

Према његовим речима, прошле године је за 40 одсто био већи извоз него 2011. а свака осма инвестиција у Србији  је сектору аутоиндустије, у коме ради више од 19.000 људи.

Овогодишњи Међународни салон аутомобила у Београду окупио је је више од 400 излагача најпознатијих светских компанија аутомобилске индустрије.
Истовремено, отворен је и седми Међународни сајам мотоцикала и бицикала Мотопејшн (Motopasion) на коме ће се љубитељима двоточкаша представити чак 58 нових модела.

У халама од 1 до 5, посетиоцима ће се представити најпознатији аутомобилски брендови који послују на домаћем тржишту, а публика ће моћи да види 51 сајамску премијеру, од којих је 10 "топ модела" представљено на сајму аутомобила у Женеви.

Београдски салон аутомобила представља један од 13 званичних сајмова аутомобила који ће током ове године бити одржани широм света, под окриљем Међународне асоцијације произвођача аутомобила (OICA).

 

Јефтинији Фијат 500Л за грађане Србије

 

Министар финансија и привреде Млађан Динкић и генерални директор Фијат аутомобила Србија (ФАС) Антонио Ћезаре Ферара (Antonio Chezare Ferara)  потписали су данас протокол који ће грађанима Србије омогућити куповину аутомобила Фијат 500Л по повољнијој цени - од 10.900 евра.

Протокол између Владе Србије и компаније ФАС потписан је на Сајму аутомобила, на штанду Фијата.

Динкић је после потписивања протокола истакао да ће из буџета бити одобрено 3.000 евра попуста по возилу, а грађани ће имати могућност да аутомобил узму на кредит на рок од пет година, са годишњом каматом од три одсто.

Министар финансија је напоменуо да се под тим условима може купити око 5.000 аутомобила у овој и наредној години.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 23 март 2013 11:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија