A+ A A-

Мандићевој злато у Бахреину

Оцените овај чланак
(1 Глас)


MANDICDESNOБЕХРЕИН - Милица Мандић, олимпијска шампионка у еквондоу из Лондона прошле године, освојила је златну медаљу у категорији до 73 кг на турниру највише класе Г 1 у Бахреину.


У финалу је савладала Анђелу Поповић из Словеније са 13:0. У полуфиналу је била успешнија од домаће такмичарке Хадају Ахмед Малак са 7:0. У првом колу је била слободна.
-Задовољна сам јер ми је победа донела десет бодова за светску листу. На жалост, такмичарке из Кореје, иако пријављене, нису дошле на турнир, а имала сам велику жељу са њима да се борим – рекла је Милица Мандић која је победила, а да није препустила ни један поен противницама!
Њен тренер Драган Јовић, најуспешнији српски стручњак у избору ОКС у 2012. био је презадовољан:
- Резултати Милице Мандић на неколико турнира су показатељ сам смо добро радили и да на први начин пратимо план прирема за сениорско Првенство света у Мексику – каже Јовић.- Медаљу је добила од принца Надер Бин Хамада, који је уједно и председник Олимпијског комитета Бахреина. Враћамо се у понедељак у Београд, а предстојећи викенд ћемо искористити да одрадимо тренинг са неком од домаћих екипа.
Боравак у Бахреину Јовић је искористио да договори сарадњу са теквондо федерацијама земаља из тог региона и учешће на турнирима:
- Људи су веома љубазни у Бахреину. Направили смо добре контакте са Катаром, Уједињеним Арапским Емиратима и Бахреином. Сви ће доћи на летњи камп који организује наш Теквондо клуб Галеб у Врњачкој бањи. Чак је и Ирак изразио жељу да се њихова репрезентација припрема са нашом пред одлазак на светско првенство у Мексико. Следећа станица је Белгија идућег месца и Милца Мандић ће учествовати на такође веома јаком турниру.
Другог дана на татами ће изаћи Дамир Фејзић (до 74 кг) и Стојан Рабијац (до 80 кг).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 29 март 2013 18:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани