Кућа Добрих Вести

Login

Ђаци напунили стрелиште у Смедереву

Оцените овај чланак
(1 Глас)

skolskosmederevo2СМЕДЕРЕВО - Основци ОШ “Дуле Караклајић” из Лазаревца са 526 кругова серијском ваздушном пушком и ученице ОШ “Бошко Палковљевић Пинки” из Старе Пазове са 539 кругова победници су Првенства Србије за ђаке основних и средњих школа у у стрељаштву које је у Смедереву на новом стрелишту дружине Смедерево организовао Савез за школски спорт.

Појединачне титуле припале су Ђорђу Ранчићу из ОШ “Душко Радовић” (Пирот) и Невени Армуш из ОШ “Милутин и Драгиња Тодоровић“ из Крагујевца.

skolskosmederevo4Учествовало је 125 ђака из 35 основих школа Србије. Промотер првенства је светска рекордерка и победница Светског купа недавно у Чангвону, олимпијка Партизана Андреа Арсовић, која је у поздравној речи устакла:

- Хвала на аплаузу, лепој најави и организаторима који су ме позвали да будем промотер овог такмичења. Поздрављам госта из Савеза за школски спорт Србије Слободана Чичановића, помоћника градоначелника Смедерева за спорт и омладину Сашу Момића и председника СС Србије Синишу Машовића, као и друге госте. Младим стрелцима желим много добрих резултата. И ја сам својевремено учествовала на овим такмичењима, али на жалост, нисам освојила медаљу. Понекад није важан трофеј, важније је учествовати и дати све од себе. Сви ви који тренирате стрељаштво слушајте своје тренере, тако сам и ја радила и на оваква такмичење сам гледала и као на лепу прилику за дружење.

Учеснике је поздравио и Синиша Машовић, председник Стрељачког савеза Србије, а присуствовале су и угледне званице и представници Савеза за школски спорт.

У уторак 16. априла такмичиће се ђаци средњих школа. Пријављен је 141 ученик из 43 школе.

Технички организатор такмичења је Стрељачка дружина „Смедерево“, а организатор Савез за школски спорт и организацију такмичења у Смедереву

skolskosmederevo6Резултати, први дан Шампионата Србије у стрељаштву за ђаке – основне школе, дечаци: 1. ОШ “Дуле Караклајић” (Лазаревац) 526, 2. ОШ “Јован Јовановић Змај” (Врање) 525, 3. ОШ “Мирослав Антић Мика” (Панчево) 516 кругова итд. Укупно 18 школа.

Појединачно: 1. Ђорђе Ранчић (ОШ “Душко Радовић”, Пирот) 185, 2. Марио Волаш (ОШ “Свети Сава”, Кикинда) 184 (95), 3. Лука Поповић (ОШ “Дуле Караклајић”, Лазаревац) 184 (91) итд. Укупно 65 учесника.

Девојчице: 1. ОШ “Бошко Палковљевић Пинки” (Стара Пазова) 539, 2. ОШ “Светозар Марковић” (Врање) 510, 3. ОШ “Милинко Кушић” (Ивањица) 510 кругова итд. Укупно 17 школа.

Појединачно: 1. Невена Армуш (ОШ “Милутин и Драгиња Тодоровић”, Крагујевац) 184, 2. Исидора Стојановић (ОШ “Васа Живковић”, Панчево) 183, 3. Ивана Марић ( ОШ “Бошко Палковљевић Пинки”, Стара Пазова) 181 круг итд.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 април 2013 21:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија