Кућа Добрих Вести

Login

Преко 2.600 учесника на 26. "Београдском маратону"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

26maratonkonfzamedijeБЕОГРАД - До субoте, 20. априла, пријављено је прeко 2.600 учесника у маратонској и полумаратонској трци на „Београдском маратону“, чиме је оборен прошлогодишњи рекорд када је било 2.600 учесника, саопштио је Дејан Николић директор 26. „Београдског маратона“ на конференцији за медије у Међународном прес центру Танјуга.


- Пријаве још пристижу, очекујем да буде близу 2.800 учесника и што нас посебно радује, много је младих тркача – истакао је Николић.-У техничком погледу 26. „Београдски маратон“ може да почне, припреме су завршене.
Николић је на крају конференције за медије пустио снимак како најбољи атлетичар 20. века Карл Луис позива Београђане да дођу на Теразије. И ове године, најављено је да ће Луис бити на старту као промотер.
- Имам трему и када сам у оваквом расположењу не волим мнго да причам – рекла је Оливера Јевтић наша најбоља маратонка.- Увек ми је лепо у априлу у Београду, надам се да ћу постићи добар резултат иако најављују топло време. Ове године нема Етиопљанки, али ту су Кенијке, за које се искрено надам да неће истрчати личне рекорде и да ћу успети да их победим.
26maratonkiruiioliverajevticКенијац  Елиуд Кибет Кируи који има најбоље  време у маратону 2:13,08 из Вероне 2008. присуствовао је конференцији за медије и на питање Дејан Николића да ли ће му сметати као буде топло, је одговорио:
- Ми морамо да трчимо, било топло или хладно,  суво или пада киша.  Добро сам се приремао у Кенији и дошао сам у Београд да победим, али неће бити лако, јер и други имају исте амбиције.
Весна Савић Ђукић из Уницефа, који је 19 година сардник „Београдског маратона“ и двоје ђака Анка и Душан позвали су Београђане, старе и младе да дођу на маратон, трче, друже се и подрже учеснике у духу толеранције. На витешко понашање апеловали су и представници Краљевског реда витезова а Хаџи Зоран Душанов је истакао да ће у недељу у Београду бити древни и савремени витезови.
Представник ЕУ у Србији Венсаа Дежер, који је и велики љубитељ трчања,  позвао је Београђане до учествују у „Београдском маратону“ и промовисао мајицу „Трчим за Европу“.
Старт маратона и полумаратона је у недељу 21. априла у 10 часова код Јата у Булевару, а „Трке задовољства“ у 10,05 код Дома народне скупштине Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 20 април 2013 15:14
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија