Logo
Одштампајте ову страницу

Средства за помоћ у кући

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pomocБЕОГРАД - Министарство рада, запошљавања и социјалне политике потписало је данас уговоре са 42 најсиромашније општине о додели укупно око 60 милиона динара за пројекте који се у највећој мери односе на услугу помоћи у кући.

На конкурс се пријавило 65 локалних самоуправа, а средства су добиле 42, од чега се 37 пројеката односи на услугу помоћи у кући, четири на услугу дневног боравка и један на услугу персоналне асистенције.

Међу општинама које су данас у Београду потписале уговоре су Мали Иђош, Владичин Хан, Тител, Бољевац, Велика Плана, Житорађа, Мало Црниће, Сјеница, Баточина, Бачки Петровац, Шид, Љиг и Мионица.

Министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић, рекао је пред потписивање тих уговора у Палати "Србија", да су учињени максимални напори и уштеде да се обезбеди тих 60 милиона динара.

Он је изразио наду да ће бар исто толико средстава за исту намену бити обезбеђено и у другој половини године.
У министарству су навели да ће директни корисници ових средстава бити деца, стари, жртве насиља и друге осетљиве групе, а индиректно и одрасли, радно способни грађани.

Конкурсом су подржане општине треће и четврте групе и девастирана подручја, наводе у министарству.

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015