Кућа Добрих Вести

Login

Јовановићу генерални, Хасановићу и Стевићу етапе на трци "Око Београда - Делта тур"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

okobeogradanebojsajovanovicБЕОГРАД - Небојша Јовановић, репрезентативац крагујевачког Радничког освојио је прво место у генералном пласману 37. трке “Око Београда- Делта тур“ стигавши у обе етапе други! Он је и победник у пласману за брдске циљеве. У првој етапи славио је Есад Хасановић (Раднички) а у другој Иван Стевић (ОБК Београд).


Прва етапа вожена је на скраћеној стази од Трга републике до подножја Авале од 6,6 километра. Победио је Есад Хасановић (Раднички, Крагујевац), који се опоравио после пада на трци „Бања Лука – Београд“, забележивши време од 10,10 минута. Друго место са пет секунди заостатка припало његовом сувозачу Небојши Јовановићу, док је трећи у истом времену стагао Марко Станковић из ЦЦН Металца. Дејан Марић (Раднички, Крагујевац) био је четврти са 10,25 минута док је пето место припало Александру Роману из Једноте Шид у истом времену и тако је овај млади бициклиста понео титулу најбољег јуниора у првој етапи.
okobeogradaivanstevicУ дугој етапи на стази од 118 километра од Београда преко Панчева, Ковина и Смедерева до Раковице, победио је Иван Стевић (ОБК Београд), који није возио прву етапу и тако је уписао прве бодове у Лиги Србије у друмском бициклизму у категорији елита. Стазу је превезао за 2:58,41 часова. Набојша Јовановић је у спринту код ТЦ Раковица освојио друго место, док је Марко Станковић (ЦЦН Металац) опет био трећи са 3,52 минута зостатка.
okobeogradaesadhasanovicСтевић и Јовановић су се одвојили на последњем брдском циљу Шугавац и сами дођи у Раковицу, где је спринт одлучио победника.
Јовановић је у генералном пласману био бољи од Станковића и Хасановића. У генералном пласману јуниор (нису возили за лигу) победио је Филип Ченгић (Винковци) испред Милоша Бајића из Партизана и Звонимира Јелинића из Винковаца. Стартовала су 64 возача. Трку је организвао клуб ОБК Београд.
Прошле године славио је Александар Миливојевић из Метлаца.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 мај 2013 17:52
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија